Πάτρα: Ο Κ. Σβόλης στον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Δευτέρα, Ιούνιος 19, 2023 - 9:52πμ
Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πάτρα Ενωμένη" Κωνσταντίνος Σβόλης, επισκέφτηκε τα γραφεία του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται:  "Η ζωντανή ιστορία του ποδοσφαίρου της Πάτρας είναι αποθηκευμένη στα γραφεία του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της πόλης μας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Εκεί βρεθήκαμε κι εμείς και ξεναγηθήκαμε από τον αεικίνητο πρόεδρο του Συνδέσμου Τάκη Λαμπρόπουλο σε έναν χώρο-στολίδι, ο οποίος ταξιδεύει τον επισκέπτη σε ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.
Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια στηρίζεται κυρίως στον ρομαντισμό και στην αγάπη των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Πάτρα. Σε αντίθεση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που στέκεται αρωγός στις προσπάθειες τους, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο είναι παντελώς απούσα, αλλά ταυτόχρονα επιβάλλει στον Σύνδεσμο και να αναλαμβάνει τα έξοδα χρήσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχει και λαμβάνει χώρα στο Στάδιο.
Κι όλα αυτά ενώ ο Σύνδεσμος αποτελεί στην ουσία τον πρέσβη της ίδιας της Πάτρας, εκπροσωπώντας την πόλη μας όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά κι ευρύτερα σε πολιτιστικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα, προσελκύει στην Πάτρα διανυκτερεύσεις και επισκέπτες (ανάμεσα στους οποίους και μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα παλαιμάχων στη χώρα μας!), που στο τέλος της ημέρας διαφημίζουν την ίδια την περιοχή.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής έναντι ενός τόσο δραστήριου Συνδέσμου που αποτελεί θεματοφύλακα της ιστορίας, του αθλητισμού και του πολιτισμού της περιοχής μας είναι τουλάχιστον ακατανόητη.
Ταυτόχρονα, η επίσκεψή μας στα γραφεία του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας, αλλά και στο Μουσείο Χάντμπολ στη σάλα «Κώστας Πετρόπουλος» επιβεβαίωσαν τη μεγάλη ανάγκη για δημιουργία Αθλητικού Μουσείου στην πόλη μας. Ενός χώρου που θα φυλάσσονται και θα αποτελούν εκθέματα σπουδαία αθλητικά κειμήλια από ομάδες, αθλήματα και διοργανώσεις. Αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή (και) στον τομέα της διατήρησης της ιστορικής κληρονομιάς και της μεταλαμπάδευσης στις νεότερες γενιές δεν συμμετέχει, θα το πράξουμε εμείς όταν θα αναλάβουμε τη διοίκηση της πόλης μας μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.
Η Πάτρα πρέπει επιτέλους να ξεφύγει από τη μετριότητα!"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech