Ο Πέτρος Ψωμάς για το ΝΟΠ

Τρίτη, Μάιος 9, 2023 - 10:08πμ
Η ανάρτηση του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων

Σε ανάρτησή του, με αφορμή την επάνοδο του ΝΟΠ, στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Εθνικής πόλο, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης σπιραλ, Πέτρος Ψωμάς, ανέφερε: "Ο πατέρας διηγείτο την ιστορία του 1945. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα πόλο μετά τον πόλεμο, πέντε χρόνια μετά από την τελευταία κατάκτηση του ΝΟΠ. Είχαν προηγηθεί τέσσερις συνεχόμενοι τίτλοι και συμφωνα με το πρωτόκολλο χρειάζονταν πέντε στη σειρά για να μείνει το τρόπαιο στον όμιλο. Θεωρήθηκε, δικαίως, ως συνέχεια των προηγούμενων εκείνη η διοργάνωση και το πάθος διεκδίκησης ήταν λυσαλλέο, ειδικά κατά το τελευταίο παιχνίδι στην Αθήνα, απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο πατέρας ήταν εκεί, στην πισίνα, στις τρεις νίκες με απαραβίαστη εστία, στην πορεία προς την Πλατεία Ομονοίας, στο προσωρινό κλείσιμο των δρόμων της πρωτεύουσας για τους πανηγυρισμούς, στο ταξίδι που έφερε τον τίτλο στην Πάτρα.
Τα ανακάλεσα στη μνήμη χτες το βράδυ που η ιστορία επαναλήφθηκε, τρόπον τινά, και η ιστορική ομάδα του ναυταθλητισμού και της πόλης έφερε στην Πάτρα μια ακόμα διάκριση. Από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, με νίκη επί του Άρη, μια περήφανη επιστροφή στα "σαλόνια" της Α1 κατηγορίας. Χρειάστηκαν έξι χρόνια αυτή τη φορά. Και μια εξίσου παθιασμένη σεζόν από παίκτες, διοίκηση, φιλάθλους. Εύγε!
Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών είναι ιστορία, γράφει ιστορία κι έχει συνδεθεί με πάμπολλες ωραίες ιστορίες στην 94χρονη πορεία του. Σαν αυτή που διηγείτο ο πατέρας, σαν αυτή που βιωθηκε χτες βράδυ, σαν τις επόμενες που σίγουρα θα έρθουν.
ΝΟ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Πατρών, ΝΟΠ!"

Υποστήριξη: SilkTech