Η φρέσκια καμπάνια του Κώστα Μάρκου στα Social Media

Πέμπτη, Μάιος 11, 2023 - 12:00πμ
Ιστορία

Μια φρέσκια και πρωτότυπη προεκλογική καμπάνια ολοκλήρωσε πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας, Κώστας Μάρκου.

Ο Ομ. Καθηγητής Iατρικής κ. Μάρκου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής του θητείας, όσο γύριζε την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας για να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών, προχώρησε σε μια ανάδειξη κρυφών γωνιών που οι νέοι έχουν χρωματίσει με graffities, με πολιτικό μήνυμα και περιεχόμενο. Αυτή τη συλλογή, μαζί με τα πολιτικά μηνύματά που ήθελε να επικοινωνήσει ο υποψήφιος με τον κόσμο, ανήρτησε στα socialmedia τις τελευταίες μέρες, προσφέροντας ωραίες εικόνες και ουσιαστικό περιεχόμενο στους διαδικτυακούς του φίλους και φίλες. Σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά με ένα κομμάτι από τα μηνύματα που τα συνοδεύουν. 

1. “Η ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής μας. Ήταν μια δύσκολη εποχή για τις ομάδες της επαρχίας και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά και εγώ προσωπικά δώσαμε μάχες στο κοινοβούλιο απέναντι στην αντιδραστική για τον αθλητισμό πολιτική του κ. Αυγενάκη. Βρήκα την ευκαιρία να απολαύσω το graffiti που βρίσκεται στο γήπεδο της Παναχαϊκής σε μια από τις πολλές συναντήσεις που είχα με τους ιθύνοντες της ομάδας, την περίοδο της κοινοβουλευτικής μου θητείας, ανήσυχος για το μέλλον της ομάδας.”

2. “Υπάρχει σήμερα άραγε ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα;

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την εξαιρετικά έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε πολλά ακόμα σημεία του πλανήτη μας (Ιράκ, Σομαλία, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, ΝαγκόρνοΚαραμπάχ, κλπ.) η ανθρωπότητα φαίνεται πως εισέρχεται σε μια νέα ιστορική φάση με νέες αντιθέσεις και μπλοκ να δημιουργούν κινδύνους για μικρότερες ή μεγαλύτερες συγκρούσεις.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο προοδευτικός κόσμος οφείλει να συγκροτήσει ξανά μαζικά αντιπολεμικά κινήματα που θα κάνουν σαφές στους ισχυρούς ότι δεν θα χάσει κανένας άνθρωπος ούτε μισή στάλα αίμα για τα δικά τους συμφέροντα.”

3. Tότε και τώρα... Όταν ο εθελοντισμός δεν πεθαίνει, αντέχει και αγωνίζεται: Δεν ήταν παρά πριν λίγες ημέρες που θαυμάσαμε την πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών, να εργαστεί εθελοντικά ώρες ολόκληρες για την αισθητική ανάπλαση της Τριών Ναυάρχων ως έναν ελεύθερο χώρο που χαίρεσαι να αφιερώσεις τον χρόνο σου. Μέρος της πρωτοβουλίας ήταν και το εικονιζόμενο graffiti, το οποίο καταστράφηκε μέσα σε λίγους μήνες από τη δημιουργία του.

Σήμερα, όλα έχουν γίνει... μπετόν και εργολάβοι. Τότε και τώρα..

4.Το συγκεκριμένο graffiti το "τσάκωσα" σε έναν τόπο με συναισθηματική αξία για μένα, την Ακράτα του Δήμου Αιγιαλείας.Στην Ακράτα, μικρός και αργότερα τα παιδιά μου, ζήσαμε ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές, κυρίως τα καλοκαίρια, όταν οι μέρες ήταν ακόμα αθώες στα μάτια μας και η πλάση απλωνόταν απλόχερα εμπρός μας. Οι σκηνές που αποτυπώνει ο ανώνυμος καλλιτέχνης "δρόμου" εκφράζουν απόλυτα την αίσθηση που έχουν οι αναμνήσεις μου από αυτή την περιοχή. Εξάλλου, η επαρχία κρατάει ακόμα κάτι από "άλλες εποχές", όταν οι άνθρωποι ήταν πιο απλοί και πιο αυθεντικοί. Για αυτό οφείλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή και να αναδείξουμε τα κάλλη της.

5.Ο "δικός μας" ΝτιέγκοΜαραντόνα που βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, σύμβολο πολλών λαών που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τα δικά μας.

Ο «Αλήτης», ο «επαναστάτης». Ο άνθρωπος που δεν μπήκε σε καλούπια, που δεν μέτραγε τα λόγια του σε σχέση με δεύτερες σκοπιμότητες. Ο αρτίστας, ο πολεμιστής, ο ατρόμητος πατριώτης, ο άνθρωπος του λαού, αλλά και γεμάτος σκοτεινές ιστορίες, καταχρήσεις και παρεκτροπές. Άραγε στο Μουντιάλ του Κατάρ θα πήγαινε ο Ντιέγκο;

6.Η Wednesday της οικογένειας Adams, το «περίεργο» goth κορίτσι έγινε σύμβολο της νέας γενιάς μέσα από τη ομώνυμη σειρά του TimBarton και αγαπήθηκε όσο λίγες. Η νέα γενιά που ανατρέπει τον αστικό καθωσπρεπισμό, η νέα γενιά που με το ήθος της και την αυθεντικότητά της μας δίνει καθημερινά μαθήματα αναστοχασμού. Η Wednesday είναι ένα ιδιαίτερο και πανέξυπνο πλάσμα που με την ριζοσπαστικότητα της ανατρέπει το γερασμένο κατεστημένο του σχολείου της. Το graffiti βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Πατρέως, μια γειτονιά που σφύζει από ζωή.

Υποστήριξη: SilkTech