Μηνάς Μίγκος: Όνειρα πάνω στους κρίκους

Πέμπτη, Δεκέμβριος 15, 2022 - 11:12πμ

Ένας από τους καλύτερους νέους αθλητές ενόργανης γυμναστικής που διαθέτει η Πάτρα αυτή τη στιγμή, είναι ο Μηνάς Μίγκος του AΓΟ Πατρών.

Είναι 21 ετών, με καταγωγή από τα Λεχαινά, μόνιμος κάτοικος Πάτρας πλέον, όντας 4ετής φοιτητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας.

Ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό ερχόμενος στην Πάτρα, με τις οδηγίες του Δημήτρη Κουλή. Μέχρι τότε είχε ένα «μικρό πέρασμα» από τον στίβο στην ΑΕ Λεχαινών. Του φάνηκε πιο συναρπαστική η γυμναστική και έτσι άρχισε εντατική προετοιμασία, φτάνοντας μέχρι το βάθρο του πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς ήταν 2ος με τον ΑΓΟΠ στο ομαδικό, το 2022 στο πρωτάθλημα των ανδρών.

Αγαπημένο του αγώνισμα οι κρίκοι, επειδή «με εξιτάρει πολύ η δύναμη που απαιτείται για να εκτελέσεις το πρόγραμμα στους κρίκους». Φυσικά και είναι θαυμαστής του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με την ενόργανη. Και πέραν του χώρου, θαυμάζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Θα κάνει πρωταθλητισμό όσο αντέχει, είναι άλλωστε απωθημένο του. Και όνειρό του, ο τιτλος του πανελληνιονίκη σε ατομικό αγώνισμα.

Σκοπεύει πάντως να μείνει επαγγελματικά στον χώρο.

Τις ελεύθερες ώρες του τις αφιερώνει στο άλλο μεγάλο του πάθος, την μουσική. Από το 2011 είναι στη Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς» και από το 2017 στη Φιλαρμονική Εταρεία Ωδείο Πατρών όπου σπουδάζει πιάνο, αρμονία, ενορχήστρωση και τρομπόνι με τον Παναγιώτη Ζαφειροπουλο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech