Δ. Ράφτης: «Οι αθλητές μας στάθηκαν αξιοπρεπώς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα»

Πέμπτη, Νοέμβριος 3, 2022 - 12:00μμ
Τι είπε για τον Πατρινό γυμναστή Νίκο Ηλιόπουλο

Έναν απολογισμό της παρουσίας των Ελλήνων αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης του Λίβερπουλ, καθώς και ένα σχόλιο για την επόμενη ημέρα με το βλέμμα στο προ-Ολυμπιακό έτος 2023, έκανε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Δημήτρης Ράφτης, μετά την ολοκλήρωση της ελληνικής συμμετοχής στη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχε και ο πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος.
«Οι αθλητές μας στάθηκαν με αξιοπρέπεια σ' αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, παρόλα τα προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι δυσαρεστημένος με την εμφάνισή τους, έστω και αν δεν πετύχαμε κάτι το ιδιαίτερο. Είχαμε μία δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό στους κρίκους, όμως δεν συνέβη. Από την πλευρά του ο Ηλιόπουλος προερχόταν από τραυματισμό και μπόρεσε να αγωνιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ ο Τσολακίδης έκανε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο δίζυγο, χωρίς καμία βαθμολογική μείωση πάνω στο όργανο», δήλωσε ο κ. Ράφτης και συμπλήρωσε:
«Έχουμε παιδιά που μπορούμε να τα οδηγήσουμε πιο μπροστά και πιο ψηλά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται όργανα, συνεργάτες, ταξίδια προετοιμασίας και κίνητρα. Έχουμε δυναμική αλλά δεν έχουμε δύναμη, δηλαδή υπάρχει το κατάλληλο υλικό όχι όμως και οι προϋποθέσεις. Χρειαζόμαστε υποστήριξη για να πετύχουμε όσα μπορούμε μέσα στο 2023, που θα είναι πολύ πιο κρίσιμη χρονιά για την Ολυμπιακή πρόκριση των αθλητών».
Για τους Έλληνες εκπροσώπους, η διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης περνά από το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης, στην Αμβέρσα (1-8 Οκτωβρίου 2023), όπου θα δοθεί ο κύριος όγκος των Ολυμπιακών εισιτηρίων.
Προηγουμένως, οι αθλητές θα κληθούν να κερδίσουν το δικαίωμα συμμετοχής στην Αμβέρσα, είτε μέσα από την κατάταξή τους στα παγκόσμια κύπελλα της ερχόμενης άνοιξης (στα επιμέρους όργανα), είτε μέσα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023 (στο σύνθετο ατομικό).
Τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δοθούν μέσα στο 2024, με παρόμοιο τρόπο: Από την κατάταξη των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων για τους σπεσιαλίστες των οργάνων και από του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024 για τους αθλητές του σύνθετου ατομικού.

Υποστήριξη: SilkTech