Ο θείος (του ΝΟΠ) από το Σικάγο

Τρίτη, Ιούνιος 14, 2022 - 6:43μμ
Με το σκουφάκι του ΝΟΠ

Για δεύτερη φορά βρίσκεται στην Ελλάδα και στο ΝΟΠ η ομάδα πόλο New Triers Aquatics του αμερικανικού λυκείου New Triers από το Σικάγο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά εκπαιδευτικά ιδρύματα της αμερικανικής μεγαλούπολης, που διαθέτει μάλιστα την πρώτη κλειστή σχολική πισίνα στις ΗΠΑ, από τις αρχές το 1900!

Kαι πώς βρέθηκαν προπονούμενοι στο ιδιόκτητο ναυταθλητικό κέντρου του ΝΟΠ, «Επαμεινώνδας Πετραλιάς»;

Μα λόγω του προπονητή της, που δεν είναι άλλος από τον παλιό πολίστα του ΝΟΠ Αποστόλη Καραγιάννη.

Ο 41χρονος προπονητής πλέον, προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα του ΝΟΠ την περίοδο 1999-'00(γηγενής παίκτης του Ομίλου), ενώ τελευταία του παρουσία ήταν την περίοδο 2007-'08, οπότε και έφυγε για τον Ηλυσιακό, ενώ έπαιξε τόσο στον Θρίαμβο όσο και στον ΟΠΑΘΑ.

Συνολικά έχει 32 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα του ΝΟΠ και ένα γκολ (2 στην Α1, 21 στην Α2, 4 στο Κύπελλο Ελλάδας και 5 στην Ευρώπη).

Υπήρξε από τους πιο αγαπητούς παίκτες του ΝΟΠ, τον οποίο αγάπησε, στην πράξη όπως αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Σικάγο, με την οικογένειά του.

Η πρώτη επίσκεψη στην Πάτρα για κοινή προετοιμασία με τον ΝΟΠ ήταν τον Ιούνιο του 2019, προ της πανδημίας.

Σημειώνεται επίσης ότι ο σύλλογος γονέων των αθλητών - μαθητών της αμερικανικής ομάδας, ύστερα από πρωτοβουλία του Απόστολου Καραγιάννη, δώρισε την περσινή χρονιά στο ΝΟΠ ένα σύγχρονο φωτεινό πίνακα αποτελεσμάτων, μετά από εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σικάγο και ο οποίος λειτουργεί στο κολυμβητήριο «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» του ΝΟΠ.

Η αμερικανική αποστολή αποτελείται από 18 αθλητές και δύο συνοδούς. Θα μείνουν στην Πάτρα μέχρι τις 2 Ιουλίου και θα έχουν για σειρά κοινών προπονήσεων και αγώνων με τις ομάδες του ΝΟΠ, καθώς και πολιτιστικές δράσεις και επισκέψεις.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech