Πανικός με Ναδάλ στο sportin

Δευτέρα, Ιανουάριος 31, 2022 - 3:31μμ
Συγκλόνισε!

Δύο από τους κορυφαίους και πλέον έμπειρους συντάκτες του sportin.gr, ο Νώντας και ο Φώντας, «δεινοπάθησαν» με το αθλητικό γεγονός της Κυριακής (30/1). Ο τελικός του Αυστραλιανού Όπεν τένις ανάμεσα σε Ράφα Ναδαλ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεσπόζει στην επικαιρότητα του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο φορμαρισμένος και νέος Ρώσος απέναντι στον παλιό και ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς Ισπανό. 

Τι όμως διημείφθη το μεσημέρι της Κυριακής;

Αναλυτικά το χρονολόγιο:

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 10:03

Φώντας: Σήμερα έχει τελικό Αυστραλιανού Όπεν. Πρέπει να έχουμε ένα καλό άρθρο έτοιμο με το που λήξει ο αγώνας να το ανεβάσουμε.
Νώντας: Είναι απλό, μην ανησυχείς. Ο Ρώσος θα κάνει πάρτι σήμερα. Δεν είδες πως καθάρισε τον δικό μας; Ο Ναδάλ που πάει χωρίς γόνατα; Ετοίμασε αρθράκι με διθυράμβους για τον Δανιήλ.

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 11:16

Φ: Ρε συ Νώντα, όπως τα έλεγες, άνετα το έχει το ματσάκι ο Ρώσος. Πάει φουλ για το πρώτο σετ. Ο δε Ισπανός δεν έχει απαντήσεις στα χτυπήματά του.

Ν: Ε τι να λέμε; Σου μιλάει εμπειρία χρόνων τώρα. Ο «Ράφας» είναι 35 χρονών και που παίζει ακόμα πολύ του είναι. Έφτασε στον τελικό επειδή έπαιξε με όλους τους μέτριους αλλά ο Μεντβέντεφ είναι μηχανή. Λοιπόν, ετοίμασε άρθρο και γρήγορα γιατί σε καμία ώρα θα τον έχει τελειώσει.

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 12:32

Φ: Πάντως να σου πω κάτι; Το παλεύει όσο μπορεί ο Ναδάλ αλλά πάντα την κρίσιμη στιγμή έχει την απάντηση ο Μεντβέντεφ. Μέχρι και σετ πόιντ έσωσε! 

Ν: Εντάξει, τα έδωσε όλα ως μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αλλά όπως είδες ο Ρώσος δεν μάσησε. Τώρα θα καθαρίσει το τάι μπρέικ και το τελευταίο σετ θα είναι διαδικαστικό! Ετοίμασε τίτλο «Δεν μπορεί το παλικάρι», για τον Ναδάλ. Ή για να μην προκαλέσουμε πολύ τους φαν του, κάτι του στυλ «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε».

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 13:23

Φ: Καλά, Νώντα, υποκλίνομαι. Όχι μόνο πήρε το τάι μπρέικ ο Μεντβέντεφ όπως προέβλεψες αλλά κερδίζει 3-2 στο 3ο σετ και έχει 3 μπρέικ πόιντ! 0-40 ! Το άρθρο είναι σχεδόν έτοιμο. Γράφω για τη 2η σερί κατάκτηση του Ντανιήλ, ότι ο Ράφα καλό είναι να ετοιμάζεται για απόσυρση και ότι η νέα γενιά καταπίνει τους παλιούς αμάσητους!

Ν: Ωραία, τέλεια! Θα έχουμε μια ξεκούραστη Κυριακή, το πολύ στις 14.00 θα είμαστε σπίτι, ούτε το μεσημεριανό δεν θα χάσουμε! Μα σου τα έλεγα εξ αρχής, ο Ρώσος είναι μηχανή και ο Ισπανός δεν είναι για τελικούς σε αυτή την ηλικία.

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 13:55

Φ:  Νώντα, τι κάνει αυτός εδώ; Δεν φτάνει που έσωσε το μπρέικ, έκανε αυτός μπρέικ και πήρε και το σετ! Μείωσε 2-1, λες να μας βάλει σε τίποτα μπελάδες και να γράφαμε τσάμπα;

Ν: Μείωσε; Πο πο,  κάτσε να πάρω τη γυναίκα να μην ετοιμάσει ακόμα φαγητό. Όσο για το άρθρο, όλα καλά, σιγά μην αντέξει 4ο σετ ο Ναδάλ. Γράψε 2-3 σάλτσες ότι το πάλεψε για να μη μας πάρουν με τις πέτρες αλλά ετοιμάσου σε περίπου μισή ώρα να το δημοσιεύσεις. 

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 14:34

Φ: Νώντα, 4-2 ο Ναδάλ στο 4ο σετ. Έχει κάνει μπρέικ και πάει για την ισοφάριση, λες να πάει στον κάδο ανακύκλωσης ό,τι έγραφα τόση ώρα; 

Ν: Κοίτα που αρνείται να χάσει και θα φάμε όλη μας τη μέρα εδώ. Είπαμε, τον λένε μαχητή αλλά σήμερα δεν το περίμενα. Πριν 5 μήνες κυκλοφορούσε με πατερίτσες, πως το κάνει αυτό; Μη σκας πάντως, ο Μεντβέντεφ είναι 25 χρονών, στο 5ο σετ θα έχει ακόμα δυνάμεις!

Γραφεία Sportin.gr, ώρα 15:51

Φ: Τι ήθελα και σε άκουγα; 5-4 και ο Ναδάλ σερβίρει για τον τίτλο! Μου λες τι να το κάνω 3 σελίδες κείμενο που έχω έτοιμο εδώ και 3 ώρες;

Ν: Κοίτα, όμως, έκανε μπρέικ ο Μεντβέντεφ! Την κρίσιμη στιγμή κατέρρευσε ψυχικά ο Ναδάλ! Το κείμενο, έστω και έτσι, θα είναι σωστό!
(λίγο αργότερα)

Φ: Ποιος κατέρρευσε; Έκανε μπρέικ στο μπρέικ ο Ναδάλ για το 6-5 και πήρε τις μπάλες στα χέρια του, να σερβίρει για το 21ο Grand Slam! Και νάτο! 40-0, έναν πόντο μακριά από τον τίτλο! Αντί να έχει δυνάμεις ο Μεντβέντεφ στα 25 του για το 5ο σετ, είχε αυτός! Η δίψα του σε αυτή την ηλικία είναι παράδειγμα για κάθε αθλητή!

Ν: Φώντα, κοίταξε κάναμε ένα λάθος, σβήνε τώρα και γράψε κάτι άλλο! Δεν χάθηκε και ο κόσμος!
Φ: Νώντα, αρκετά σε άκουσα τόση ώρα. Πάρε λάπτοπ και γράφε εσύ. Αλύγιστος πνευματικά και σωματικά ο Ράφα Ναδάλ! Σήκωσε στους ουρανούς της Μελβούρνης έναν τίτλο που πριν μήνες φάνταζε ένα άπιαστο όνειρο! Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει έναν τόσο μεγάλο πρωταθλητή! Το mentality, τη μαχητικότητα του Ισπανού «ταυρομάχου» δεν την υποτιμάς! Η νέα γενιά πρέπει να παλέψει σκληρά για να πάρει πραγματικά τα σκήπτρα από τους big-3! 

Ν: Φώντα συγγνώμη, πίστευα πως θα ήταν άλλη μία μέρα στη δουλειά αλλά εξελίχθηκε σε μία ιστορική στιγμή για το τένις αλλά και τον παγκόσμιο αθλητισμό.  Δες τα θετικά, είδαμε μια επική μάχη 5μιση ωρών. Έναν συγκλονιστικό, γεμάτο συγκινήσεις τελικό Αυστραλιανού Όπεν που είχε νικητή τον Ράφα Ναδάλ!

Φ: Είναι που θα προλαβαίναμε και το μεσημεριανό…

Ν: (σιωπή)

* Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech