Ο Προμηθέας έτοιμος για νίκη με την Γκραν Κανάρια

Τρίτη, Οκτώβριος 26, 2021 - 12:04μμ
Προμηθέας

Η Πάτρα φοράει τα γιορτινά της, ο Προμηθέας φοράει ξανά το...ευρωπαϊκό του κοστούμι και το «Τόφαλος» ετοιμάζεται ξανά να υποδεχτεί έναν μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα με παρουσία θεατών, μετά από ενάμιση χρόνο. Αντίπαλος η Γκραν Κανάρια, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7Days EuroCup. Οι «Προμηθείς» ψάχνουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στη διοργάνωση, απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του Ισπανικού μπάσκετ, ενώ παράλληλα θέλουν να χτίσουν και ένα νέο νικηφόρο σερί, μετά και τη νίκη του Σαββάτου απέναντι στη Λάρισα για τη Stoiximan Basket League. Το πρώτο τζάμπολ του παιχνιδιού θα γίνει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 4 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο αντίπαλος

H Γκραν Κανάρια ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί μια από τις κλασικές ομάδες της ACB, με αρκετές συμμετοχές σε τελικές φάσεις του πρωταθλήματος, καθώς και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Highlight της ιστορίας της, η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2018-19. Μάλιστα, οι «νησιώτες» κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω της εκπληκτικής πορείας τους στο πρωτάθλημα προηγούμενης χρονιάς, με τον Λουίς Κασιμίρο στον πάγκο τους. Στο περσινό EuroCup έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του θεσμού, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια Μονακό. Φέτος, υπό τις οδηγίες του Πορφίριο Φίσακ έχει δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, η οποία παίζει ελεύθερο και αλέγρο μπάσκετ και έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα. Το σύνολο είναι αρκετά ισορροπημένο και απαρτίζεται από παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις (Σλότερ, Ένις, Μπρουσίνο, Πούστοβι, Αλμπισί), χωρίς να υπάρχει ο μεγάλος αστέρας. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα η Γκραν Κανάρια βρίσκεται στην 3η θέση με 5-2, ενώ στο 7Days EuroCup ξεκίνησε με το...αριστερό, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από την Τσεντεβίτα Ολύμπια στο φινάλε (77-79). 

#PlayerPos.H.
1SERRANO, MIGUELF2.03
3KRAMER, CHRISG1.91
5DIOP, ILIMANEF2.11
6ALBICY, ANDREWG1.78
7SALVO, MIQUELF2.01
8SLAUGHTER, AJG1.91
9BRUSSINO, NICOLASF2.00
10LOPEZ, JAVIG1.88
12DEL CERRO, ADRIANG1.95
13PUSTOVYI, ARTEMC2.18
14SHURNA, JOHNF2.04
15PEREZ, GERARDOF2.00
16REDONDO, ALBERTOC2.10
18DIOP, KHALIFAC2.08
23MUTAF, DAVIDF1.97
30LOPEZ, RUBENF2.03
31ENNIS, DYLANG1.88
41STEVIC, OLIVERC2.05
Προπονητής: FISAC, PORFI
Έρχεται στην Πάτρα μέσω...Μαδρίτης
 
Η σημερινή αντίπαλος του Προμηθέα προέρχεται από ένα τεράστιο αποτέλεσμα, καθώς την Κυριακή πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη, επικρατώντας της Ρεάλ με 75-70 μέσα στο «WiZink Center». Η νίκη αυτή αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα του τι μπορεί να πετύχει η συγκεκριμένη ομάδα στην καλή της μέρα και ο Προμηθέας θα κληθεί απόψε να κάνει ό,τι δεν κατάφερε η ομάδα του Πάμπλο Λάσο. 
Player to watch

Το ρόστερ των Ισπανών είναι αρκετά ισορροπημένο και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζει πολύ περισσότερο από τους άλλους, ωστόσο ένας παίκτης που αξίζει να προσέξει κανείς είναι ο Άρτεμ Πουστόβι. Ο Ουκρανός center μετά από μια τριετία στη Μπαρτσελόνα με ρόλο 2ου- 3ου ψηλού αποφάσισε να επιστρέψει σε μια ομάδα που θα απολαμβάνει τη θέση του βασικού. Μέχρι τώρα τα έχει πάει περίφημα στα Κανάρια Νησιά, έχει εξαιρετικά νούμερα, παίζει με πολύ περισσότερη ωριμότητα και συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή πορεία της ομάδας του. Μοιάζει υψηλότατη πρόσκληση η αντιμετώπισή του για τα πεντάρια του Προμηθέα.

Δεν τον ευνοεί η προϊστορία

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπος δύο φορές στο περσινό EuroCup, με τον Προμηθέα να γνωρίζει ισάριθμες ήττες. Η μία στην Πάτρα (75-86) και η άλλη στα Κανάρια (98-83). Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως στο παιχνίδι στην Ισπανία οι «Προμηθείς» είχαν κατέβει με σύνθεση ανάγκης, λόγω συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα.

Tους συνδέει ο Λουίς Κασιμίρο
 

Μετά τη Βαλένθια, ο Λουίς Κασιμίρο βρίσκει στο...διάβα του ακόμα μια παλιά του ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός βρέθηκε για μια τριετία στα Κανάρια Νησιά (2016-2018) και ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Γκραν Κανάρια στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Πρώτη φορά με κόσμο στην Ευρώπη από τις αρχές του 2020
Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο Προμηθέας αγωνίστηκε τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τότε φιλοξενούσε την Μπρέσια στο «Τόφαλος», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top16 και επικρατούσε με 67-56, κάνοντας σπουδαίο βήμα πρόκρισης. Έκτοτε, πέρασαν 20 ολόκληροι μήνες και ο κόσμος του Προμηθέα έχει ξανά την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ένα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Κασιμίρο: «Ανυπομονώ για το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι»
Ο τεχνικός του Προμηθέα Λουίς Κασιμίρο τόνισε εν όψει του σημερινού παιχνιδιού: «Ανυπομονώ για το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, που στο τελευταίο της παιχνίδι νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο ρόστερ, πολύ καλούς παίκτες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να τους αντιμετωπίσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας. Το παιχνίδι αυτό είναι ειδικό γιατί είναι κόντρα στην πρώην ομάδα μου και αυτό είναι πάντα ξεχωριστό».

Υποστήριξη: SilkTech