Οι ακαδημίες του Προμηθέα προελαύνουν

Παρασκευή, Αύγουστος 20, 2021 - 8:02μμ
Κυρίαρχοι στην ΕΣΚΑ-Η

Μετά από μακρά αποχή από τα γήπεδα, τα τμήματα των ακαδημιών του Προμηθέα όχι απλά έδειξαν πως έμειναν ανεπηρέαστα, αλλά πέτυχαν εκπληκτικές επιδόσεις και κατέκτησαν τον τίτλο στην ΕΣΚΑ-Η σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που αγωνίστηκαν.

Έφηβοι, Παίδες και Κορασίδες κατέκτησαν για ακόμα μια σεζόν το πρωτάθλημα και μάλιστα είχαν έναν πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς κοινό παρονομαστή: Και οι τρεις ομάδες κατέκτησαν τον τίτλο αήττητες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές πορείες, αποδεικνύοντας περίτρανα, με τον πιο πειστικό τρόπο, την τρομερή δουλειά που γίνεται στα αγωνιστικά τμήματα και στο πρόγραμμα «ΝΟΥΣ». Άλλωστε αρκετοί εξ αυτών που πρωταγωνιστούν στις μικρές ηλικίες, είναι υποψήφιοι για να στελεχώσουν στο μέλλον την Ανδρική και τη Γυναικεία ομάδα του Προμηθέα.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Πρωταθλήτριες για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν

Τα κορίτσια του coach Νάκη μπήκαν εξ αρχής στο πρωτάθλημα με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Και αυτό ακριβώς έπραξαν, παρουσιάζοντας μια πολύ σοβαρή εικόνα που δεν άφησε κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση στους αντιπάλους τους. Κέρδισαν όλα τα παιχνίδια με μεγάλες διαφορές και τερμάτισαν με το απόλυτο (6x6), με αποτέλεσμα να κατακτήσουν έναν ακόμα τίτλο στο Πρωτάθλημα Κορασίδων ΕΣΚΑ-Η και να προκριθούν στο Πανεπαρχιακό.

Στο Πανεπαρχιακό τα κορίτσια του Προμηθέα δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση, ωστόσο κέρδισαν πολλές εμπειρίες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Γνώρισαν ισάριθμες ήττες από Άμιλλα 2000 και Ακαδημία Σχηματαρίου και δεν μπόρεσαν να προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το highlight της σεζόν για τις Κορασίδες ήταν το συγκλονιστικό παιχνίδι απέναντι στην Ακαδημία Σχηματαρίου, στην πρεμιέρα του Πανεπαρχιακού. Πάλεψαν πάρα πολύ, επέστρεψαν από διψήφιες διαφορές, οδήγησαν το ματς στην παράταση, ωστόσο εκεί ηττήθηκαν στο «νήμα» (60-62). Πρόκειται για ένα ματς που αν το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο, τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά στην πορεία.

Ο coach Νάκης δήλωσε για τη σεζόν που πέρασε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν λόγω covid. Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε έναν τίτλο στην ΕΣΚΑ-Η. Στο Πανεπαρχιακό η πορεία μας δεν ήταν καλή, το δείχνουν αυτό τόσο οι εμφανίσεις, όσο και τα αποτελέσματα. Αυτό ωστόσο μας πεισμώνει περισσότερο, εν όψει της νέας σεζόν».

Το ρόστερ της ομάδας των Κορασίδων: Στεφανάτου Αναστασία, Χατζηνικολάου Χριστίνα, Αθανασοπούλου Ειρήνη, Παπαδοπούλου Δανάη, Αναστασοπούλου Χρυσάνθη, Κατσαγγή Ανδριάνα- Καλλιόπη, Τρίγγου Μαντώ, Λιάπη Δέσποινα, Σαρρή Αναστασία, Κατσαντώνη Ιωάννα, Καστάνη Σοφία, Οικονομοπούλου Αθηνά.

 ΠΑΙΔΕΣ: Πρωταθλητές και έτοιμοι για το Πανελλήνιο

Με…σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η ομάδα των Παίδων του coach Μελιγδή, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια αγνοούν τη λέξη «ήττα», τόσο σε πρωταθλήματα ΕΣΚΑ-Η, όσο και σε Πανεπαρχιακά. Η παράδοση δε θα μπορούσε να χαλάσει φέτος και η πρόκριση στο Πανελλήνιο, ήρθε για μια ακόμα σεζόν. Πρώτα κατέκτησαν αήττητο το Πρωτάθλημα Παίδων ΕΣΚΑ-Η και στη συνέχεια το Πανεπαρχιακό της Κορίνθου.

Πανεπαρχιακό: Η ομάδα του coach Μελιγδή δε συνάντησε καμία απολύτως δυσκολία, κάνοντας…υγιεινό περίπατο απέναντι σε Έσπερο Λαμίας και ΓΑΕΤ Δίων Κυπαρισσεύς, αφού επικράτησε με μεγάλες διαφορές. Έτσι, οι «Προμηθείς» πήραν το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το Highlight της σεζόν, ήταν αναμφίβολα το ντέρμπι με τον Έσπερο ΑΟΠΑ εκτός έδρας, με φόντο την πρώτη θέση του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ-Η. Εκεί έγινε μια πραγματική μάχη, όπου τελικά οι «Προμηθείς» βγήκαν αλώβητοι διά πυρός και σιδήρου, επικράτησαν με 58-55 και ουσιαστικά με αυτή τη νίκη εξασφάλισαν τον τίτλο.

Ο coach Μελιγδής δήλωσε εν όψει του Πανελληνίου που έρχεται: «Η ομάδα προετοιμάζεται για να λάβει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η χρονιά είχε πολλές ιδιαιτερότητες, οι αθλητές είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στις προπονήσεις τους».

Το ρόστερ της Παιδικής ομάδας του Προμηθέα: Καναβός Ιωάννης, Γρύλλης Κωνσταντίνος, Χρυσανθόπουλος Σπύρος, Γκοτσόπουλος Κοσμάς, Καλλιακούδας Δημήτρης, Αποστόλου Λευτέρης, Νικολόπουλος Ιωάννης, Στεφανάτος Αντώνης, Βασιλείου Νίκος, Στέβοβιτς Ματίγια, Αναγνωστόπουλος Γρηγόρης, Χωματάς Φαίδωνας, Μαργαλιάς Γιώργος, Σοϊλεμετζίδης Νίκος.

 Έφηβοι: Επίδειξη δύναμης στο πρωτάθλημα, έτοιμοι για νέες προκλήσεις

Δε θα μπορούσε η Εφηβική ομάδα του coach Παπαδόπουλου να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από τον τίτλο του πρωταθλητή, στο Πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΚΑ-Η. Άλλωστε αναφερόμαστε σε ένα σύνολο που διαθέτει παίκτες που ήδη έχουν πάρει εμπειρίες με την Ανδρική ομάδα και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις μικρές Εθνικές. Αυτό ακριβώς πιστοποίησαν και στην πράξη, συντρίβοντας όποιον αντίπαλο έβρισκαν στο διάβα τους. Φυσικά κατέκτησαν τον τίτλο και ετοιμάζονται για το Πανεπαρχιακό πρωτάθλημα που θα γίνει και αυτό στην Κόρινθο (18-20/8) όπου θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τις Εφηβικές ομάδες των: ΣΔΥ Τρίπολης, ΕΣ Κάδμος και ΑΟ Ερμιονίδας. Στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Πανελλήνιο, όπου εκεί αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλες μάχες, απέναντι στις κορυφαίες Εφηβικές ομάδες της Ελλάδας.

Το Highlight της σεζόν, ήταν αναμφίβολα η παρουσία αρκετών Εφήβων σε αγώνες της Ανδρικής ομάδας του συλλόγου. Αυτό δείχνει αναμφίβολα την ποιότητα των παικτών που αναδεικνύουν από τα «σπλάχνα» του συλλόγου και μας προδιαθέτει για ένα ακόμα πιο ευοίωνο μέλλον στον τομέα της ανάπτυξης ταλέντων.

Ο coach Παπαδόπουλος δήλωσε εν όψει του Πανεπαρχιακού που ακολουθεί: «Μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους λόγω της Πανδημίας, είναι μια ευκαιρία αυτό το τουρνουά για όλα τα παιδιά να αποκτήσουν επιπλέον εμπειρίες και παραστάσεις. Στόχος μας είναι να περάσουμε στο Πανελλήνιο χωρίς να έχουμε προβλήματα και απώλειες».

Το ρόστερ της Εφηβικής ομάδας του Προμηθέα: Μπαζίνας Νάσος, Νεόφυτος Γιώργος, Πλώτας Νίκος, Οικονομίδης Άγγελος, Βασιλείου Νίκος, Καλιακούδας Δημήτρης, Βουκελάτος Στάθης, Λάγιος Άγγελος, Γεωργίου Χρήστος, Κολιός Λεωνίδας, Κουρέπης Ηλίας, Τσονακίδης Γιώργος, Γοργότσης Νίκος, Χριστόπουλος Ηλίας, Καναβός Γιάννης.

Υποστήριξη: SilkTech