Η Πάτρα, ο ΝΟΠ και ο Χριστόδουλος Κολόμβος

Σάββατο, Αύγουστος 14, 2021 - 8:00πμ
Τεραστίων δυνατοτήτων φουνταριστός

Τη δόξα του ασημένιου Ολυμπιονίκη απολαμβάνει ο Χριστόδουλος Κολόμβος.
Ο 33χρονος πατρινός φουνταριστός ευτύχισε να πετύχει στην καριέρα του όσα δεν πέτυχε κανείς άλλος πατρινός πολίστας, κι ήσαν πολλοί και σπουδαίοι.

Ο Κολόμβος, όπως κάθε άλλος αξιόλογος πολίστας των τελευταίων ετών, αναζήτησε την τύχη του εκτός των τειχών, μακριά από τον ΝΟΠ. Και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Ο ΝΟΠ συρρικνώθηκε στις Α2 την τελευταία δεκαετία, ο Κολόμβος φαινόταν από μικρός, πως επρόκειτο για τεράστιο πολιστικό μέγεθος. Που σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στο ταβάνι των δυνατοτήτων του, μπορεί ακόμα πιο ψηλά. Σε ποσοστό 75-80% έφτασε, λένε όσοι ξέρουν καλύτερα τα του πόλο.

Ο Κολόμβος, γηγενής αθλητής του ΝΟΠ ξεκίνησε από τους μίνι παίδες του ΝΟΠ, έπαιξε στους παίδες, στους έφηβους, στους νέους και φυσικά στην ανδρική ομάδα.

Έκανε ντεμπούτο με το σκουφάκι της ανδρικής ομάδα στις 18 Οκτωβρίου 2003. Δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15 του χρόνια, όντας γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου 1988. Ήταν παιχνίδι για την Α1 Εθνική, 2η αγωνιστική με τον Πανιώνιο, νίκη του ΝΟΠ με 9-8. Κι ο κυρ Βαγγέλης, ο πατέρας του, στην κερκίδα να τον παρακολουθεί.

Συνολικά ο Κολόμβος έπαιξε 132 παιχνίδια με τον ΝΟΠ, πετυχαίνοντας 218 τέρματα. Πρόλαβε 74 ματς στην Α1 (104 γκολ), 44 στην Α2 (104), 9 στην Ευρώπη (10) και άλλα 5 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στις 15 Μαΐου 2010 φόρεσε για τελευταία φορά το σκουφάκι του ΝΟΠ, Σάββατο στο «Αντώνης Πεπανός», φινάλε της Α1 κόντρα στην ΝΕΠ. Σημείωσε μάλιστα και δύο τέρματα στη νίκη του ΝΟΠ με 15-5.

Μόλις επτά περιόδους έμεινε στην Πάτρα, δεν χώραγε άλλο, η Αθήνα είχε πέσει στα πόδια του. Στα 22 του τον περίμενε μια λαμπρή καριέρα στον Ολυμπιακό, στην Εθνική, μα και στο εξωτερικό.

Ο ΝΟΠ δεν μπόρεσε να τον εκμεταλλευτεί περισσότερες των επτά σεζόν. Μα δεν μπόρεσε να «εκμεταλλευτεί» ούτε πώλησή του, να έχει κάποιο όφελος σε χρήματα ή έμψυχο υλικό από τυχόν μετακίνησή του.

Δυστυχώς την περίοδο εκείνη κουμάντο έκαναν δύο ανάξιοι για το μέγεθος του ΝΟΠ -όπως αποδείχθηκε- παράγοντες, που «κατάφεραν» να χαθεί ο παίκτης κι ο ΝΟΠ να μην ωφεληθεί τίποτα.

Όσο για τον ίδιο, έμελε να γίνει ο πρώτος Ολυμπιονίκης της Αχαΐας μετά το 1896!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech