Καλό κλίμα και... σύνθημα επανεκκίνησης - Η 5η media day της Παναχαϊκής

Παρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2021 - 3:30μμ

Την 5η του συνάντηση με τους δημοσιογράφους από το ξεκίνημα της σεζόν είχε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής την Παρασκευή (12/2) στο προπονητικό κέντρο της Οβρυάς. Στην καθιερωμένη πλέον media day των «κοκκινόμαυρων» μίλησαν ο Χουάν Λαρρέα, ο Τζέιμς Σταμόπουλος, ο Δήμος Κόκας και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Παπαδόπουλος.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό κάτι που φάνηκε και στη σημερινή συνάντηση της Παναχαϊκής με τους εκπροσώπους του Τύπου, όπου και οι τέσσερις «κοκκινόμαυροι» έδωσαν το σύνθημα της νίκης στο ντέρμπι της Κυριακής (14/2, 14:45) με τον Λεβαδειακό στην Αγυιά και μιας νέας -αγωνιστικής- αρχής, ενώ οι τετράδα κέρδισε τις εντυπώσεις με την απλότητα και τα χαμόγελά της.

Καθαρά τεστ και το ιατρικό δελτίο

Την πρώτη της δυνατή προπόνηση μετά την επιστροφή της από τη Δράμα έκανε η Παναχαϊκή την Παρασκευή στην Οβρυά, ενώ ακολουθεί άλλη μία, τελευταία το Σάββατο, όπου θα βγει η αποστολή.

Από αυτήν θα λείπουν σίγουρα ο Νίκος Κουσκουνάς, που θα μείνει 2 εβδομάδες περίπου εκτός προπονήσεων και ο Θύμιος Αργυρόπουλος, που δεν έχει επιστρέψει ακόμα και στοχεύει στις επόμενες αναμετρήσεις.

Ο Βασίλης Πλιάτσικας έχει κι αυτός ως στόχο τα παιχνίδια της Κρήτης (με Χανιά και Εργοτέλη διαδοχικά, Τετάρτη (17/2) – Σάββατο (20/2) αλλά θα κάνει προσπάθεια να προλάβει το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό.

Οι τραυματίες θα υποβληθούν σήμερα το απόγευμα σε μαγνητική τομογραφία, ώστε να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού τους και η πορεία της αποκατάστασής τους.

Όσο για τους Μασούρα και Μπάτροβιτς, που «κόπηκαν» την τελευταία στιγμή στη Δράμα, επιστρέφουν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα στην αναμέτρηση της Κυριακής, με τον πρώτο να νιώθει ένα σφίξιμο την Τετάρτη και τον δεύτερο να δείχνουν οι μετρήσεις ότι ήταν πολύ επικίνδυνο να τραυματιστεί.

  • Όλα τα τεστ κορωνοϊού της Παναχαϊκής, ήταν και πάλι αρνητικά, μετά τα αποτελέσματα που βγήκαν σήμερα κι έτσι οι «κοκκινόμαυροι» δεν έχουν ούτε ένα θετικό τεστ στο αγωνιστικό τμήμα ακόμα, από τις πρώτες μετρήσεις του Νοεμβρίου!
  • Με τον Εργοτέλη (20/2, 10η αγωνιστική στο Ηράκλειο) θα εκτίσει την μία αγωνιστική της τιμωρίας του, λόγω της 4ης κίτρινης κάρτας που δέχθηκε, ο Τζέιμς Σταμόπουλος.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των παιχτών και του προπονητή της Παναχαϊκής:

Νίκος Παπαδόπουλος: «Δεν έχω δει καμία ομάδα καλύτερη από εμάς»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας και για το επερχόμενο με τον Λεβαδειακό την Κυριακή στην Αγυιά:

«Τα είπα για το παιχνίδι με την Δόξα Δράμας. Αφήσαμε δύο βαθμούς που είχαμε ανάγκη και όταν είδα με ηρεμία το παιχνίδι, είχαμε καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας και κάποιες ευκαιρίες για να το κερδίσουμε.

Είναι κίνητρο η νίκη με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, αφού έχει ίδιους στόχους με εμάς και θέλουμε παράλληλα να μειώσουμε την μεταξύ μας διαφορά. Το παιχνίδι της Κυριακής θα έχει πολλές μονομαχίες και λίγες φάσεις και θα το πάρουμε με ψυχή και πάθος, βγαίνοντας πρώτοι στην μπάλα.

Πρέπει να παίξουμε με ψυχή και δύναμη, για να κερδίσουμε το ματς, που το έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη.»

Χουάν Λαρρέα: «Έχουμε ανάγκη τη νίκη»

Ο Χουάν Λαρρέα ξεχώρισε η θετική του διάθεση και η πίστη για αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός των ανέφερε: «Το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσουν πολύ τα ντέρμπι και θέλω πάντα να βγαίνω νικητής σε αυτά. Η ομάδα είναι πολύ καλή, το ίδιο και ο προπονητής. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε την Κυριακή. Έχουμε ανάγκη αυτή τη νίκη».

Τζέιμς Σταμόπουλος: «Τίποτα δεν χάθηκε»

Πίστη στην επικράτηση κόντρα στον Λεβαδειακό έχουν άπαντες στην Παναχαϊκή όπως δήλωσε στη Media Day ο Τζέιμς Σταμόπουλος. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Έχουμε πίστη στις δυνατότητες μας. Την Κυριακή πρέπει να το αποδείξουμε, να πάρουμε τη νίκη με τον Λεβαδειακό και να αλλάξουμε πολλά. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Και να κερδίσουμε τον Λεβαδειακό, πάλι θα είναι δύσκολα τα επόμενα παιχνίδια.

Αν όμως δεν κάνουμε την αρχή με τον Λεβαδειακό, δεν θα γίνει μία σειρά και δεν θα ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Δεν υπάρχει χρόνος να στεκόμαστε σε αποτελέσματα, αφού ανά 3-4 μέρες δίνουμε παιχνίδια.

Με κάθε ομάδα, όπου και να παίζουμε, πάντα το σκεπτικό και η συμπεριφορά μας είναι στο να κερδίσουμε. Μακάρι να επιστρέψουν οι Πλιάτσικας και Κουσκουνάς και μακάρι και ο Αργυρόπουλος.

Το πρωτάθλημα έχει συνεχόμενα παιχνίδια και κανένας δεν είναι περιττός στο ρόστερ. Όλοι οι παίκτες μας είναι χρήσιμοι και ικανοί να βοηθήσουν».

Δήμος Κόκας: «Ξεχνάμε τα προηγούμενα, συγκεντρωνόμαστε στη νίκη»

«Το παιχνίδι που έρχεται με τον Λεβαδειακό είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή μας, όλα τα παιδιά είναι συγκεντρωμένοι και αφήνουμε πίσω το αποτέλεσμα με την Δόξα Δράμας, το οποίο μας στεναχώρησε. Κάθε γκολ που πετυχαίνω είναι ομαδικό.

Όλοι μαζί σκοράρουμε και όλοι μαζί τρώμε το γκολ. Είμαστε ενωμένοι και ψυχολογικά μας βοηθάει να κερδίζουμε, για να καταφέρουμε στο τέλος να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος».

Υποστήριξη: SilkTech