Γ. Αθηναίου: «Στόχος το Κύπελλο και οι τελικοί του πρωταθλήματος»

Παρασκευή, Ιανουάριος 29, 2021 - 9:32μμ

Ο διεθνής γκαρντ Γιάννης  Αθηναίου που μετακόμισε πριν λίγο καιρό στην Πάτρα, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και αναφέρθηκε τόσο στην απόφαση του να έρθει στον Προμηθέα όσο και στους φετινούς στόχους της ομάδας.

- Ποια ήταν η πρώτη σκέψη όταν προέκυψε η πρόταση του Προμηθέα;

Γιάννης Αθηναίου: «Η αλήθεια είναι πως με τον Προμηθέα, είχαμε ξαναμιλήσει άλλες 2 φορές στο παρελθόν για να έρθω στην ομάδα  και δεν είχε γίνει, όμως πάντα το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

Μόλις έγινε η πρόταση αυτή τη φορά, απάντησα θετικά γιατί θεώρησα πως υπήρχαν οι σωστές προϋποθέσεις για να έρθω. Σημαντικό κομμάτι για να συμφωνήσω ήταν η κουβέντα που είχα με τον κόουτς, άκουσα αυτά που ήθελα και έτσι είπα το ναι».

- Μετά από ένα μήνα, έχεις πλέον προσαρμοστεί στην ομάδα;

Γιάννης Αθηναίου:  «Είναι μια καινούργια ομάδα, έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με  αυτήν που ξεκίνησε τη σεζόν  και όλοι μας είμαστε σε μεταβατικό στάδιο.  Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα και εγώ καθημερινά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Το σίγουρο είναι πως το ρόστερ αποτελείται από ταλαντούχους παίκτες και έμπειρα παιδιά, οπότε είναι θέμα χρόνου να τα βγάλουμε αυτά μέσα στο γήπεδο».

- Ποιοι είναι οι στόχοι του Προμηθέα στη συνέχεια της σεζόν ;

Γιάννης Αθηναίου: «Να κατακτήσουμε το κύπελλο Ελλάδας και ουσιαστικά να  παίξουμε τελικούς στην Stoiximan Basket League. Είναι δυο στόχοι που δεν είναι μακρινοί αλλά για να επιτευχθούν πρέπει όλοι να είμαστε στην ίδια σελίδα και να μπορέσουμε να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία του κόουτς».

-Εκτιμάς πως το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών  και επίσης θεωρείς πως λείπει το μεγάλο φαβορί;

Γιάννης Αθηναίου:  «Βλέπουμε ότι υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά, έχουν ουσιαστικά  ίδια δυναμική και αυτό σίγουρά κάνει πιο ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα. Υπάρχει το Λαύριο Megabolt που είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν όπως και άλλες ομάδες και αυτό είναι θετικό.

Σχετικά με την εικόνα ορισμένων ομάδων όλο αυτό τον καιρό νομίζω παίζει ρόλο το γεγονός πως κάποιες από αυτές είχαν δυο ματς την εβδομάδα  όπως συμβαίνει π.χ. με τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει ρίξει βάρος στην Ευρωλίγκα. 

Σημαντικό ρόλο θα παίξει όμως και η διάρκεια που θα έχουν ορισμένα σύνολα, θα είναι κομβικό λοιπόν πως θα ανταποκριθούν οι ομάδες που θεωρούνται έκπληξη μέχρι το τέλος της σεζόν και πριν από την  έναρξη των play-offs.

Εκτιμώ πάντως πως οι ομάδες που είναι να πρωταγωνιστήσουν, έστω και αν έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, θα βρουν τον δρόμο τους.

Φυσικά επειδή υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι κοντά, θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και οι εκπλήξεις θα συνεχιστούν, κάτι που θα ανεβάσει το επίπεδο του πρωταθλήματος».

Υποστήριξη: SilkTech