ΙΑΣΩΝ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ: Ο ζαχαροπλάστης - πρωταθλητής μαχητικών τεχνών

Τετάρτη, Δεκέμβριος 9, 2020 - 11:21πμ

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ένας πρωταθλητής μαχητικών τεχνών να διακρίνεται τόσο αποτελεσματικά σε ένα διαφορετικό τομέα, όπως είναι η ζαχαροπλαστική. Ο λόγος για τον 24χρονο Ιάσωνα Λαμπριανίδη, του οποίου το success Story παρουσιάζουμε.

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1996 και ξεκίνησε τον αθλητισμό με τι άλλο, παίζοντας μπάλα. Μαθητής δημοτικού ήταν όταν γράφτηκε στις ακαδημίες του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου, για να ακολουθήσει η Νίκη Λουσικών και ο Πρωτέας Αλισσού.

Τελειώνοντας το γυμνάσιο και βλέποντας την εξέλιξη του φίλου του Δήμου Ασημακόπουλου, μεταπήδησε στις πολεμικές τέχνες και το μουάι τάι (muay thai) δηλαδή την ταϊλανδέζικη πυγμαχία. Πρώτος του σύλλογος η Ανδρομάχη, ακολούθησε ο Σπάρτακος, με προπονητές τον Χάρη Γκαζή και τον Αλέξη Καραλή.

Τον συνάρπαζαν από μικρή ηλικία οι μαχητικές τέχνες, ήταν υπερκινητικό παιδί, και γρήγορα διακρίθηκε. Με τετράωρη προπόνηση καθημερινά (τρέξιμο, βάρη, ρινγκ) δεν άργησαν οι επιτυχίες! Το 2015 στέφθηκε χάλκινος πανελληνιονίκης (διοργάνωση Π.Ο. Κικ Μπόξινγκ), ενώ το 2018 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας (διοργάνωση Π.Ο. Μουάι Τάι).

Τα κατέφερε και για την επαγγελματική ζώνη Mad dog στα 63,5 κιλά, την κατέκτησε δυο φορές, το 2017 και το 2018, ενώ ξεχωριστή επιτυχία επιτυχία είχε στο Open Champiosnhip 2019 στην Αθήνα όπου πήρε την Α' κατηγορία. Ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό και χειρουργείο, στον οπίσθιο αριστερό χιαστό. Στο μέλλον δεν το αποκλείει να ασχοληθεί με την προπονητική. Όσο για τον αθλητή που θαυμάζει, είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, «επειδή αγαπάει αυτό που κάνει».

Επαγγελματικά πάντως είναι ταγμένος στην ζαχαροπλαστική. Από μικρός του άρεσε η κουζίνα, είχε πρώτη προτεραιότητα την μαγειρική, μα τελικά, όταν τέλειωσε το Λύκειο και πήγε στο Δημόσιο ΙΕΚ στράφηκε στην ζαχαροπλαστική. Εργάζεται ήδη πέντε χρόνια, με θητεία και στην Κύπρο, αυτή την περίοδο τον βρίσκουμε στις «Γλυκοτεχνίες».

«Είναι υπέροχο συναίσθημα να ξεκινάς να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν, χωρίς να ξέρεις που τελικά θα καταλήξει όλο αυτό», απάντησε ερωτηθείς τι τον συνεπαίρνει. Φτιάχνει όλων των ειδών τα γλυκά, μα αρέσκεται στις βάσεις, δηλαδή τις κρέμες. Από κει μπορεί να δημιουργήσει κάθε είδους γλυκό. «Δεν υπάρχει δυσκολία στο γλυκό, αγάπη θέλει και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Το παράδοξο της ζαχαροπλαστικής είναι πως δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσεις πιστά τη συνταγή, όλα τα γλυκά επιδέχονται τροποποίηση».

Είναι εξίσου καλός και στη μαγειρική, του αρέσουν όλες οι κουζίνες, οι αντολίτικες, η ελληνική, η ιταλική, η κινέζικη.
Παραδέχτηκε πως στην Πάτρα υπάρχει σχετική «φαστφουντοποίηση» στην παραγωγή γλυκού, λόγω της αυξημένης ζήτησης και της ανάγκης για περισσότερα και σε πιο σύντομο χρόνο, γλυκά.

Ελπίζει ότι σε κάποια στιγμή θα μπορέσει να ανοίξει τη δική του επιχείρηση».

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech