Γυμναζόμαστε με τον Μάκη Παρασκευόπουλο στις γραμμές που δημιουργούν τα πλακάκια μας - Μέρα 8η

Τετάρτη, Νοέμβριος 18, 2020 - 9:32μμ

Ο Mάκης Παρασκευόπουλος, προπονητής φυσικής κατάστασης, υπ. Msc προπονητικής/ ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, συνεχίζει να μας δείχνει ασκήσεις γυμναστικής προκειμένου να διατηρήσουμε μία καλή φυσική κατάσταση την περίοδο του lockdown.

Η σημερινή προπόνηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των γραμμών που δημιουργούν τα πλακάκια του δαπέδου του σπιτιού μας. Εκτελούμε 5 διαφορετικές ασκήσεις χωρίς να πατάμε τις γραμμές αυτές.

Προπόνηση βελτίωσης της νευρομυϊκής συναρμογής, της συνεργασίας δηλαδή του μυαλού και του σώματός μας. Έξυπνη , διασκεδαστική μα πάνω απ' όλα εποικοδομητική προπόνηση τις μέρες της καραντίνας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ
ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (που γυμνάζονται): ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΜΥΪΚΕΣ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 4 ΛΕΠΤΩΝ. 

 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΝΕΥΡΟΜΫΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ_ DAY - 8
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΕΣΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.
ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ 5 ΑΣΚΗΣΕΙΣ:

1η ΑΣΚΗΣΗ  ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΧΗΜΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ''ΚΟΥΤΑΚΙ'' ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ.

2Η ΑΣΚΗΣΗ 

ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΧΗΜΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ''ΚΟΥΤΑΚΙ'' ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ.

3Η ΑΣΚΗΣΗ 

ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΧΗΜΑ, ΜΕ ΠΛΑΓΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ''ΚΟΥΤΑΚΙ''ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ.

4Η ΑΣΚΗΣΗ

ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΧΗΜΑ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΛΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΚΑΚΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ''ΚΟΥΤΑΚΙ''ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

5η ΑΣΚΗΣΗ 

ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΧΗΜΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ , ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ''ΚΟΥΤΑΚΙ''ΝΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ 10 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ
ΣΕΤ: 2 (ΑΡΧΑΡΙΟΙ: 1)
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 1' ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Υποστήριξη: SilkTech