Π. Ορφανός: Μπήκε στα 30 του στη Νομική, πήρε το πτυχίο

Πέμπτη, Ιανουάριος 30, 2020 - 7:03μμ

Ξεχωριστή στιγμή για τον Παναγιώτη Ορφανό που εδώ και μερικά 24ωρα είναι πια δικηγόρος, αφού ορκίστηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών, παίρνοντας και το πτυχίο του!

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΝΟΠ και νυν προπονητής της ΝΕΠ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ότι οι σπουδές και η σταδιοδρομία δεν έχουν ηλικιακά όρια.

Ο Παναγιώτης Ορφανός είναι γεννημένος στην Πάτρα το 1984 και υπήρξε βασικό μέλος της ανδρικής ομάδας πόλο του ΝΟΠ από το 1999 έως και το 2012.

Στην συνέχεια αγωνίστηκε για μια σεζόν στη ΝΕΠ και κατόπιν επέστρεψε στον ΝΟΠ τη διετία 2014-2016 (άνοδος στην Α1 Εθνική). Την σεζόν 2015-2016 επέστρεψε στη ΝΕΠ, ενώ το 2017 αγωνίστηκε με το σκουφάκι του ΝΟΠ σε ενα μόνο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδος με τον Ολυμπιακό και στην συνέχεια εγκατέλειψε την ενεργό δράση, έχοντας ξεκινήσει καριέρα προπονητή.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ
Μην παρατάς τα όνειρά σου. Ένα σύνθημα, που απηχεί σε ελάχιστους, πόσοι είναι πια αυτοί που κυνηγούν ένα όνειρο και το κάνουν πράξη;
Είναι πράγματι λίγοι αυτοί που το τολμούν κι ακόμα λιγότεροι αυτοί που τα καταφέρνουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Παναγιώτης Ορφανός, που το 2015 «αποφάσισε» να γίνει φοιτητής Νομικής και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!
Κι όχι μόνο είναι αξιέπαινος επειδή τα κατάφερε αλλά και για ρεκόρ Γκίνες, καθώς ήταν 30 ετών τότε και είχαν περάσει 12 χρόνια από τότε που ήταν μαθητής και άνοιξε για τελευταία φορά βιβλίο!
Είχε δηλώσει τότε ο ίδιος:
«Δεν έβγαινε επαγγελματικά με το πόλο, τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης, στην ουσία παίζαμε για το κέφι μας και για τον ΝΟΠ. Κάτι έπρεπε να κάνω, να δουλέψω, να βρω κάτι. Να ξέρετε, πάντα ήθελα να μπω στο Πανεπιστήμιο», η απάντησή του στο γιατί αποφάσισε να δώσει Πανελλήνιες.
Οαν ήταν 18, είχε δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς όμως να μπορέσει να μπει πουθενά: «Ερήμην πήγα κι έδωσα, δεν θα πέρναγα πουθενά, το ήξερα, αφού δεν άνοιγα βιβλίο. Τότε είχα όνειρα να γίνω μεγάλος τερματοφύλακας στο πόλο. Λύκειο τέλειωσα με 15-16, είχα άλλες προτεραιότητες»....

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech