Συνεχίστηκαν με επιτυχία οι δράσεις του αθλητικού καλοκαιρινού Camp Πανεπιστημίου Πατρών

Δευτέρα, Ιούλιος 15, 2019 - 10:50πμ

Μια ακόμη επιτυχημένη εβδομάδα (8-12/7/2019) αθλητικών δράσεων, επιμορφωτικών επισκέψεων, συναντήσεων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο στο πλαίσιο του 3ου αθλητικού καλοκαιρινού Camp του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η προσέλευση των παιδιών είναι καθημερινά μεγάλη και τα προγράμματα υποστηρίζονται από καθηγητές φυσικής αγωγής με επίσης καθημερινή παρουσία ιατρού επίβλεψης και φροντίδας των παιδιών.

Συγκεκριμένα και κατά σειρά πραγματοποιήθηκαν:

ΑΘΛΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά, στα εξωτερικά γήπεδα καθώς και στο κλειστό γήπεδο, προπονήσεις στα αθλήματα του Ποδοσφαίρου, της Πετοσφαίρισης, της Καλαθοσφαίρισης, της Αντισφαίρισης, του Στίβου καθώς και διδασκαλία παραδοσιακού χορού και τραγουδιού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ STUDIO TOY UpFm - Ρ/Σ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Την Τετάρτη 10/07/2019 μία ομάδα παιδιών του τρίτου καλοκαιρινού αθλητικού Camp του Γυμναστηρίου του Πανεπιστημίου Πατρών επισκέφθηκε για ακόμη μία χρονιά το studio του UpFm- Ρ/Σ του Πανεπιστημίου Πατρών και την περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου εκπομπή του σταθμού Greenalists της Μελιώς Κατσιφάρα, η οποία συνομίλησε μαζί τους για τις εμπειρίες αλλά και για τις γνώσεις που αποκτούν.

Τα παιδιά συνόδευε ο κ. Γρηγόρης Μικρώνης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη αναφορικά με τις δράσεις του αθλητικού Camp, την υποστήριξή του από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Επιτροπή Αθλητισμού αλλά και το ενδιαφέρον των παιδιών για το πρόγραμμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών υποδέχθηκε από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 τους μαθητές που συμμετέχουν στο αθλητικό καλοκαιρινό Camp του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κάθε μια από τις τέσσερις ομάδες συμμετείχε σε μια διαφορετική Εκπαιδευτική Δράση με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο με την καθοδήγηση του προσωπικού του Μουσείου και φοιτητριών που υλοποιούν πρακτική άσκηση στο ΜΕΤ.

Μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α και Β Δημοτικού συμμετείχαν στην ΕΔ "Περιπέτειες στην Αραχνοϊστόπολη", μαθητές της Γ και Δ Δημοτικού στην ΕΔ "Τα μυστικά του Διαδικτύου", μαθητές της Ε και Στ Δημοτικού στην ΕΔ "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο Διαδίκυο" και τέλος μαθητές της Στ Δημοτικού και Α Γυμνασίου στην ΕΔ "Κολλημένος στο Διαδίκτυο: Ποτέ!"

Μέσα από ενημέρωση με παρουσίαση, ιστορία ή παραμύθι και μια σειρά βιωματικές δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ρόλων, κουίζ, θεατρικά κλπ, οι μαθητές γνώρισαν τους κινδύνους του διαδικτύου, εστίασαν στον κίνδυνο του εθισμού στο Διαδίκτυο και έμαθαν πως να αναγνωρίζουν τους κινδύνους, αλλά και τι πρέπει να κάνουν για να μην κινδυνέυουν στο Διαδίκτυο.

Υπεύθυνη των Δράσεων: Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη ΜΕΤ ΠΠ

Εμψυχωτές των Δράσεων: Αθηνά Πυλαρινού, Υπάλληλος ΜΕΤ ΠΠ

Αναστασία Καλογεροπούλου, φοιτήτρια

Αγγελική Βρεττού, φοιτήτρια

Αλίκη Αρμάου, φοιτήτρια

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε συνέχεια της συμμετοχής της περιβαλλοντικής ομάδας του Πράσινου Πανεπιστημίου Πατρών-Green Campus στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών, η ομάδα παραχώρησε δύο κάδους κομποστοποίησης που τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου για την τόνωση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των μικρών μας φίλων.

Επιπλέον, την Παρασκευή 12/07/2019 ο κ. Μιχάλης Κορνάρος - Καθηγητής στο Τμήμα των Χημικών Μηχανικών μίλησε στα παιδιά για την κομποστοποίηση όπως και η Μελιώ Κατσιφάρα- υπεύθυνη της περιβαλλοντικής ομάδας!! Το παρών έδωσε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Αγγελόπουλος που συνομίλησε με τα παιδιά για αντίστοιχα περιβαλλοντικά θέματα!! Το σύνθημα ένα...'Και από τα απορρίμματα η Ζωή γεννάται!'

Το 3ο αθλητικό καλοκαιρινό Camp συνεχίζει την λειτουργία του έως και τις 26 Ιουλίου 2019.

Υποστήριξη: SilkTech