Για το σερί με Γκραν Κανάρια ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, Δεκέμβριος 20, 2018 - 6:36μμ

Αντίπαλο από την Ισπανία, αυτή τη φορά στην έδρα του, φέρνει στο δρόμο του Ολυμπιακού το πρόγραμμα της τρίτης κατά σειρά «διαβολοβδομάδας» της Euroleague. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Γκραν Κανάρια στις 21:00 απόψε  και με νίκη θα κάνουν νέο σερί 3-0, αυξάνοντας σε 9 τις νίκες τους σε 14 αγωνιστικές.

Ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ, ο Σέρβος Μίλιγια Βογίνοβιτς και ο Τσέχος Ρόμπερτ Βικλίτσκι διευθύνουν την αναμέτρηση. 

Η ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις είχε βάλει τέλος στο 3-0 του Ολυμπιακού επί των Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπούντουτσνοστ, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ να αντιδρούν άμεσα επικρατώντας των Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα.

Δύο ευρωπαϊκά ματς απομένουν μέσα στο 2018 για την ομάδα του Πειραιά που θέλει νίκη με Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα (27/12), για να αποχαιρετήσει με 10 νίκες σε 15 αγωνιστικές της Euroleague το χρόνο. \

Η αντίπαλός του, Γκραν Κανάρια, μετρά 5 νίκες σε 13 αγωνιστικές! Η ομάδα του Βίκτορ Γκαρθία είχε νικήσει μάλιστα την Μπαρτσελόνα (87-86) στη 2η αγωνιστική! Δεν τα κατάφερε, όμως απέναντι σε μία άλλη ισπανική ομάδα την περασμένη Τρίτη (18/11), την Μπασκόνια, γνωρίζοντας την ήττα με 71-84.

Πριν το αρνητικό αποτέλεσμα με τους Βάσκους, όμως είχαν σερί 3-0, αφού επικράτησαν κατά σειρά των Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη, Αρμάνι στο Μιλάνο και Μπούντοτσνοστ επί ισπανικού εδάφους!

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, αναφέρθηκε στις 5 νίκες της Γκραν Κανάρια, στη Media Day , κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του.

Αν και επιθετικά ο Ολυμπιακός είχε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στο ματς της Βαρκελώνης, στην άμυνα ήταν εξαιρετικός, τομέας που στην αρχή της σεζόν έδειχνε να έχει πρόβλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι και δείχνουν πως μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στη Euroleague φέτος. Πρώτος βασικός στόχος των παικτών του Μπλατ δεν είναι άλλος από την παρουσία στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Και είναι μία νίκη μακριά από την τετράδα!

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech