Το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ΠΓΕ

Η ΠΓΕ στα 1924, ομάδα που έδωσε το πρώτο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της

Δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο το πότε ακριβώς έδωσε η Παναχαϊκή το πρώτο της ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μετά δηλαδή την συγχώνευση του 1923.

Πάντως το πρώτο που έχει καταγραφεί και πιθανώς να είναι το πρώτο στην ιστορία της μετά τη συγχώνευση, έγινε στις 10 Αυγούστου του 1923.

Τότε προσκαλείται από τον ΓΣ Αμαλιάδας για αθλητικούς και ποδοσφαιρικούς αγώνες με την επωνυμία «Πανηλειακοί Αγώνες» στην Ηλειακή πόλη, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή. Δεν διασώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα.

* To 1928 η Παναχαϊκή δίνει το πρώτο της παιχνίδι στην Αθήνα, ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου, με τον Ατρόμητο Περιστερίου από τον οποίο έχασε με 5-1.

* Το 1929 η Παναχαϊκή γίνεται η πρώτη ομάδα της Πάτρας που προσλαμβάνει προπονητή ποδοσφαίρου από την Αθήνα. Ο λόγος για τον Θόδωρο Νικολαΐδη μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθηναϊκού ποδοσφαίρου, επί χρόνια προπονητής στο Γουδή, παλαιότερα ποδοσφαιριστής του ΑΠΣΠ Πειραιά, της ομάδας που προέκυψε από τη συγχώνευση του Πειραϊκού Συνδέσμου με την Πειραϊκή Ενωση, η οποία με τη σειρά της διασπάστηκε σε Ολυμπιακό και Εθνικό, ενώ έπαιξε μπάλα και στον Εθνικό Γ.Σ. και φυσικά στην Εθνική μας ομάδα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech