Η Πάτρα υποδέχεται τους Μεσολυμπιονίκες του 1906

Ο "Νεολόγος" μετά την επιστροφή των αθλητών του ΠΓΣ (αριστερά) και της ΓΕΠ (δεξιά)

Μολονότι η εμφάνιση των Πατρινών αθλητών στην Μεσολυμπιάδα του 1906  ήταν κατώτερη από τις αισιόδοξες προσδοκίες του, ο λαός της Πάτρας τίμησε τους νικητές σύμφωνα με την παράδοση που είχε γεννηθεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής των δύο αθλητικών σωματείων, Παναχαϊκού και Γυμναστικής Εταιρείας.

Στις 20 Απριλίου επέστρεψαν οι αθλητές του Παναχαϊκού. Στον σιδηροδρομικό σταθμό τους υποδέχτηκε μεγάλο πλήθος, με επικεφαλής τις Μουσικές του Συλλόγου και της Φιλαρμονικής. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν κυρίως ο Πολλάκης και ο Κοζανιτάς. Τους καλωσόρισε εκ μέρους του σωματείου ο Ν.Χ. Αναγνωστόπουλος και τους πρόσφερε στεφάνια. Ακολούθησε «διαδήλωση» ως το γυμναστήριο του Παναχαϊκού, όπου τους προσφώνησε ο πρόεδρος Χρ. Κορύλλος και εκ μέρους των αθλητών ευχαρίστησε ο έφορος Αντ. Τσαφόπουλος.

Οι αθλητές της ΓΕΠ επέστρεψαν τις 22 Απριλίου. Τους υποδέχτηκε μεγάλο πλήθος (περίπου 6.000) με επικεφαλής την Μπάντα της Φιλαρμονικής και τους συνόδευσε ως το γυμναστήριο της Εταιρείας (στα Ψηλαλώνια). Εκεί προσφώνησαν τους νικητές οι δημοσιογράφοι Ν. Μπενάκης και Μάκης Αθανασίου και απάντησε ευχαριστώντας ο Τόφαλος.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech