Η Παναχαϊκή στην Εθνική ομάδα των ανδρών

Δαβουρλής - Στραβοπόδης

Πέρα από κάθε αμφιβολία, μικρότερη από ό,τι έπρεπε, θεωρείται η παρουσία των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής στην Εθνική μας ομάδα των ανδρών.

Μόλις τέσσερις Πατρινοί παίκτες -όταν έπαιζαν μπάλα στην Παναχαϊκή- κλήθηκαν στην Εθνική. Πρόκειται για τους Κώστα Δαβουρλή, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, Βασίλη Στραβοπόδη και Γρηγόρη Γεωργάτο.

Τα «κοκκινόμαυρα» φόραγε και ο Νίκος Κουρμπανάς όταν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, που ως γνωστόν ήρθε με μεταγραφή από την γείτονα Κορινθία. Στη λίστα με τους πατρινούς διεθνείς ή τους διεθνείς που φόρεσαν τη φανέλα της Παναχαϊκής, υπάρχουν τέσσερα ακόμα πατρινόπουλα. Ο Ανδρέας Αντωνάτος, ο Πάρης Γεωργακόπουλος, ο Κώστας Κατσουράνης και ο Ανδρέας Σάμαρης.

Και οι τέσσερις «αγνοήθηκαν» όσο έπαιζαν στην Παναχαϊκή, για να χριστούν διεθνείς ευθύς μόλις κίνησαν για άλλες πολιτείες. Ο Αντωνάτος με τον Εθνικό, ο Γεωργακόπουλος με τον Παναθηναϊκό, ο Κατσουράνης με την ΑΕΚ και ο Σάμαρης με τον Ολυμπιακό.

Αν ρίξει μια ματιά κανείς στον πίνακα των διεθνών, σίγουρα θα αναρωτηθεί (με βάση την αξία και την καριέρα ορισμένων εξ' αυτών), το πως δεν κλήθηκαν ούτε μία φορά, παίκτες όπως ο Λεβεντάκος, ο Ρήγας, ο Ανδρούτσος, ο Λεγάτος, ο Βασιλόπουλος, ο Μικές κλπ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech