Η "χάλκινη" Αντωνία Γιαννακοπούλου

Παρασκευή, Νοέμβριος 24, 2023 - 10:00πμ

Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22, στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, για την ελληνική πυγμαχία.

Συγκεκριμένα, η Πατρινή Αντωνία Γιαννακοπούλου και ο Στέλιος Κυρσανίδης κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε εκατοντάδες Ευρωπαίους πυγμάχους και να κατακτήσουν από ένα χάλκινο μετάλλιο.
Τα δύο μετάλλια ανέβασαν την ελληνική πυγμαχία ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά στο «βάθρο» των επιτυχιών.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε τις επιδόσεις της Εθνικής ομάδας γράφοντας: «Μόνο υπερηφάνεια νιώθουμε για τους αθλητές μας και τους προπονητές τους, που εκτός από τους αντιπάλους τους μέσα στο ρινγκ έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες που τους στέρησαν τα χρυσά μετάλλια. Εμείς θα αντιδράσουμε και θα τους αντιμετωπίσουμε πολύ δυναμικά από εδώ και πέρα. Η ελληνική πυγμαχία είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη και βρίσκεται επάξια στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως και δεν θα αφήσουμε κανέναν να στερήσει στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει!».
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας U22 συμμετείχαν η Αντωνία Γιαννακοπούλου (54 κιλά), η Βασιλική Σταυρίδου (75 κιλά), ο Στέλιος Κυρσανίδης (63,5), ο Μιχάλης Τσαμαλίδης (80) και ο Στέλιος Ρούλιας (+92 κιλά).

Υποστήριξη: SilkTech