Ξεκίνησε επίσημα η νέα σελίδα για Απόλλωνα και Έσπερο - ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, Ιούνιος 16, 2020 - 2:32μμ

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (15/6) στην Περιβόλα η ιστορική συνεργασία Απόλλωνα-Απολλωνιάδας και Έσπερου ΑΟΠΑ στις υποδομές και Ακαδημίες, η οποία και με την πάροδο του χρόνου θα επεκταθεί και στην αντρική ομάδα.

Όλοι οι ομιλητές στο πάνελ τόνισαν με έμφαση ότι μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή του Απόλλωνα στο φυσικό του χώρο, την Α1 Εθνική, όμως με υγεία και σωστές προϋποθέσεις και το πλέον σημαντικό την δική του αγωνιστική βάση με Πατρινούς, όπως και στο παρελθόν.

Το όλο κλίμα ήταν πολύ καλό και η αισιοδοξία διάχυτη και οι βασικότερες τοποθετήσεις όλων των ομιλούντων είναι οι εξής:

Posted by westbasket.gr on Monday, June 15, 2020

Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πρόεδρος Απόλλων):

«Υποδεχόμαστε τον Έσπερο ΑΟΠΑ και μαζί με την Απολλωνιάδα πάμε σε ένα εγχείρημα μετην συνεργασία των υποδομών στη λογική του ότι και ειδικά μετά τον κορωνοϊό έχουν πολλά προβλήματα και εμείς σκεφτήκαμε αυτή τη συνεργασία μεταξύ δυο ιστορικών σωματείων που θα έλεγα ότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με παίκτες και προπονητές από το παρελθόν και ο Έσπερος ΑΟΠΑ έχει και μια πολύ αξιόλογη ακαδημία.

Τα τρία σωματεία θα συνεχίσουν να έχουν διοικητική αυτοτέλεια και τα δικά τους αγωνιστικά τμήματα, θα γίνει η συννένωση των Ακαδημιων τους έτσι ώστε να βγούν ταλέντα από την Πάτρα για την Πάτρα και όποια απο αυτά θεωρούνατι ικανά, θα προωθούνται στην αντρική ομάδα του Απόλλωνα».

Θέλουμε φυσικά την Α1 εθνική για τον Απόλλωνα αλλά με μετρημένα και προσεγμένα βήματα τα οποία ήδη κάνουμε με αυτή την συνεργασία.

Η Περιβόλα έχει χωρητικότητα ακόμη και για 600 παιδιά στις Ακαδημίες, νούμερο που θα μπορεί να αυξηθεί μετά την ανακαίνιση που θα γίνει, έργο που μπορεί να έχει τα γνωστά χρονοβόρα γραφειοκρατικά θέματα, όμως θα γίνει και αυτό έχει αξία.

Εγώ σκέφτομαι από τώρα για του χρόνου γι' αυτό και προείπα ότι θέλουμε να γυρίσουμε με σταθερά βήματα στην Α1 εθνική».

Κ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ (πρόεδρος Έσπερου ΑΟΠΑ):

«Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι σήμερα σε αυτό το πάνελ για μια συνεργασία η οποία φυσικά και αποσκοπεί στο να βοηθήσει την αντρική ομάδα να γυρίσει στον φυσικό της χώρο αλλά με τους δικούς της παίκτες.

Θέλουμε να αναδείξουμε μέσα απο αυτή τη συνεργασία σωστούς αθλητές όπως έχω ζήσει τον Απόλλωνα στο παρελθόν και καλώ παλιούς αθλητές και παράγοντες του Απόλλωνα να είναι στο πλευρό μας.

Βρήκα στο νυν δ.σ. του Απόλλωνα ανθρώπους σωστούς, θετικούς για τη συνεργασία αυτή κι έτσι προχωράμε».

Γ. ΚΟΣΜΑΤΟΣ (πρόεδρος Απολλωνιάδας):

«Χαιρετίζω αυτή τη συνεργασία στην οποία μετέχει και η Απολλωνιάδα η οποία έχει τροφοδοτήσει και τα προηγούμενα χρόνια με παιδιά από τις υποδομές την αντρική ομάδα και το ίδιο θέλει να κάνει και πάλι.

Εδώ και δυο χρόνια πάλι όπου κι αν πηγαίνουμε με την αντρική ομάδα του Απόλλωνα τα σχόλια τα οποία ακούμε είναι άκρως κολακευτικά και στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την επιστροφή του στην Α1 εθνική μεθοδικά και σωστά».

ΑΛ. ΠΟΛΥΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών): 

«Χαίρομαι πραγματικά που είμαι κι εγώ σήμερα εδώ, μέρος του όλου σκηνικού που έχει δημιουργηθεί και με ανθρώπους, παράγοντες και προπονητές που αγαπάνε το μπάσκετ και όλοι έχουμε το ίδιο DNA.

Θέλουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία στις Ακαδημίες να έχουμε αθλητές προσωπικότητες και με εξέλιξη στο χώρο, παιδιά που θα κλέβουν χρόνο από τις προσωπικές τους στιγμές για να προπονούνται και όχι επαγγελματίες που θα τους κλείνουμε σε ένα χώρο και θα κάνουν 8 ώρες προπόνηση καθημερινά

Το μπάσκετ συνεχώς κατρακυλάει, έχει πάρει κατηφόρα όπως το βλέπουμε όλοι και η επιστροφή στην παραγωγική διαδικασία θα ακολουθηθει ως μονόδρομος και από άλλους συλλόγους.

Είμαι Απόλλωνα και σαφώς ο Απόλλων θα ξαναγίνει μεγάλος, είναι τρόπος ευφυής η σύμπραξη-συνεργασία των δυο συλλόγων, είναι η καλύτερη μεταγραφή θα έλεγα και ο στόχος κοινός, να καμαρώσουμε και πάλι τον Απόλλωνα στην Α1 με τα δικά του παιδιά, όπως και στο ένδοξο παρελθόν».

Τ. ΦΩΤΙΑΔΗΣ:

«Πολύ μεγάλη χαρά και τιμή και η δική παρουσία σήμερα εδώ και θα βάλουμε τις βάσεις για μια πολύ καλή δουλειά στις Ακαδημίες.

Να εξελιχθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και είναι πολύ καλό και η παρουσία του Αλέκου (Πολυδωρόπουλος) για να κάνουμε σωστά βήματα.

Πλάνο προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει για όλα τα τμήματα, μαζί μας θα είναι και ο Βαγγέλης Φλωράτος και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου θα είναι εκείνα που θα μας δικαιώσουν όλους».

- Για προσωπικούς λόγους ο Βαγγέλης Φλωράτος που έδωσε το παρών αρχικά στην Περιβόλα, δεν μπόρεσε να μετάσχει στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε.

 

 ΠΗΓΗ

 

 

Υποστήριξη: SilkTech