Στις 26 Ιουνίου επανεκκίνηση για τα πρωταθλήματα πόλο

Δευτέρα, Ιούνιος 1, 2020 - 5:58μμ

Για τα τέλη Ιουνίου προγραμματίζει η ΚΟΕ την επανέναρξη των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης, με δεδομένο ότι από σήμερα (1/6) έχουν επιτραπεί εκ νέου οι ομαδικές προπονήσεις.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ομοσπονδίας, στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και τα πλέι-οφ, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων.

Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, δεν θα γίνουν πλέι-άουτ και δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, ενώ αντίθετα θα ανέλθουν δύο από την Α2, στην οποία θα διεξαχθεί απευθείας final-4, με τη συμμετοχή των ομάδων που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις των δύο ομίλων, κατά τη στιγμή της διακοπής.

Στην Α΄ Εθνική γυναικών, θα γίνουν ακόμη τέσσερις αγωνιστικές στη Γ΄ φάση, μόνο στον όμιλο 1-5, και στη συνέχεια οι δύο πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε σειρά best of 3 (στις δύο νίκες).

Δεν θα γίνουν αγώνες για τον όμιλο 6-9, δεν θα υπάρξει υποβιβασμός και θα ανέλθει μία ομάδα από την Α2. Παράλληλα, προγραμματίζεται να διεξαχθεί το final-4 του κυπέλλου, το διήμερο 17-18 Ιουλίου.

Η ΚΟΕ σχεδιάζει επίσης να διεξάγει μέσα στο καλοκαίρι τα ηλικιακά πρωταθλήματα, με όσα σωματεία επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός ανά κατηγορία:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που απομένουν, θα διεξαχθούν ως εξής:

19η: 27/6

20η: 1/7

21η: 4/7

22η: 8/7

Οι ημερομηνίες των πλέι οφ, για τις 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, θα γνωστοποιηθούν αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων. Δεν θα διεξαχθούν τα πλέι άουτ. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Το πρωτάθλημα της νέας περιόδου (2020-21) θα διεξαχθεί με 14 ομάδες (θα ανέλθουν 2 από την Α2)

Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θα διεξαχθούν οι τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές του Α' Γύρου της Γ' Φάσης, στον Όμιλο θέσεων 1-5 (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Νηρέας Χαλανδρίου), στις εξής σχεδιαζόμενες ημερομηνίες: 26/6, 28/6, 30/6 και 2/7 (εκκρεμεί και απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον διακοπέντα αγώνα της Β΄ φάσης Γλυφάδα-Εθνικός). Στη συνέχεια, οι δύο πρώτες ομάδες θα αγωνιστούν στον τελικό των πλέι οφ, σε τρεις το πολύ αγώνες (2 Νίκες), στις 4, 6 και 7 Ιουλίου.

Οι αγώνες στον Όμιλο για τις θέσεις 6-9 (ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Ρεθύμνου, ΝΕ Πατρών, Πανιώνιος) δεν θα διεξαχθούν. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Β' Εθνική.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Οι δύο πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων (ΓΣ Περιστερίου και ΑΕΚ από τον νότιο όμιλο, ΟΦΘ και ΟΥΚ Βόλου από τον βόρειο), μετά τις εννιά αγωνιστικές της Α΄ Φάσης του πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, θα αγωνιστούν στις 4 και 5 Ιουλίου σε Final 4, για να προκύψουν οι δύο που θα ανεβούν στην Α1 Εθνική και ο πρωταθλητής της περιόδου 2019-20. Πιο συγκεκριμένα, θα παίξουν:

4 Ιουλίου: ΓΣ Περιστερίου-ΟΥΚ Βόλου, ΟΦΘ-ΑΕΚ

5 Ιουλίου: Οι νικητές για τον τίτλο του πρωταθλητή

Β΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι δύο πρώτες ομάδες, των τεσσάρων Ομίλων της Α' Φάσης του πρωταθλήματος, όπως προέκυψαν από τους αγώνες του Α' Γύρου, θα σχηματίσουν δύο νέους Ομίλους και θα αγωνιστούν στις 27 και 28 Ιουνίου.

Οι όμιλοι:

Νότιος Όμιλος: ΑΕΚ, Ιωνικός Νίκαιας, Τρίτων Αμαρουσίου, Ηλυσιακός

Βόρειος Όμιλος: Άρης Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου

Στη συνέχεια, οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν στην Τελική Φάση, στις 4 και 5 Ιουλίου, απ΄ όπου θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα που θα ανέλθει στην Α' Εθνική Κατηγορία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με τη σημείωση ότι εκκρεμεί ο αγώνας μπαράζ ΝΟ Βουλιαγμένης-Πανιώνιος, το Final 4 της διοργάνωσης, στο οποίο ήδη έχουν προκριθεί Ολυμπιακός, ΝΕ Πατρών και Νηρέας Χαλανδρίου, προγραμματίζεται να διεξαχθεί 17 και 18 Ιουλίου.

ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

* Πριν την ανακοίνωση του οριστικού αγωνιστικού προγράμματος, θα προηγηθεί νέα δήλωση συμμετοχής από τα σωματεία.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι νέες ημερομηνίες είναι οι εξής:

Παίδων (γεν. 2005): Α' Φάση 26-28 Ιουνίου, Β' Φάση 17-19 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Εφήβων (γεν. 2003): Β' Φάση 10-12 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου-2 Αυγούστου

Νέων ανδρών (γεν. 2001): Καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι δύο πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, η τελική φάση θα διεξαχθεί 16-19 Ιουλίου με τις 10 ομάδες που έχουν προκριθεί: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός, ΝΟ Χίου, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου.

Κορασίδων (γεν. 2005): Α' Φάση 24-26 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Νεανίδων (γεν. 2003): Β' Φάση 4-5 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου-2 Αυγούστου

Νέων γυναικών (γεν. 2001): Καθώς έχει ήδη διεξαχθεί η Α' Φάση του πρωταθλήματος, η Τελική Φάση θα γίνει 10-12 Ιουλίου, με τις 8 ομάδες που έχουν προκριθεί: Εθνικός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός, ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Πατρών.

Για τα πρωταθλήματα Β' (έχει ήδη διεξαχθεί ο Α' Γύρος της Α' Φάσης) και Γ' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, καθώς και των υπόλοιπων Ηλικιακών (Μίνι Παίδες και Μίνι Κορασίδες), θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα, για την ολοκλήρωση και διεξαγωγή τους.

Υποστήριξη: SilkTech