Στην ελίτ της Ευρώπης (3η θέση) οι πατρινές Κουρέτα και Τσιμάρα

Δευτέρα, Ιούλιος 11, 2022 - 8:38μμ
Η εθνική μας

Ξανά προς τη δόξα τραβά η νέα γενιά της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης. Με πάθος και ψυχή οι «γοργόνες» της Εθνικής μας ομάδας Νέων Γυναικών επιβλήθηκαν με 10-9 επί της Ολλανδίας στον συγκλονιστικό μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) στη Νετάνια του Ισραήλ και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ανάμεσά τους και οι πατρινές, Ντένια Κουρέτα, Ευφροσύνη Τσίμαρα και Ευδοκία Τσιμάρα, νυν και πρώην της ΝΕΠ.

Τα τρομερά κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη ανέβηκαν πανάξια στο τρίτο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, αναδεικνύονται στην ελίτ και υπέγραψαν μια ακόμα λάμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος (σε γυναίκες και άνδρες), το οποίο επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως είναι το πλέον καταξιωμένο στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού.

Με βασικό όπλο της την τρομερή άμυνα και την τερματοφύλακά της Λυδία Μαυρωτά σε μεγάλη μέρα, αλλά και με επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, καθώς προηγήθηκε ακόμα και με 6-2, 7-3, αλλά και 8-4.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, οι Ελληνίδες γέμισαν με άγχος, οι «τουλίπες» το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν σε 8-8. Όμως, οι δύο τελευταίες εύστοχες εκτελέσεις, πρώτα της αρχηγού Χριστίνας Σιούτη και αμέσως μετά, της Σοφίας Τορνάρου, έδωσαν και πάλι στην Ελλάδα το απαραίτητο προβάδισμα νίκης και το τελικό 10-9. Το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση των Ελληνίδων διεθνών σε κρίσιμα σημεία υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες στις τελευταίες φάσεις και για την κατάκτηση του μεταλλίου.

Η Στεφανία Σάντα να αναδείχθηκε κορυφαία σκόρερ για τις χάλκινες πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τρία γκολ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 9-10
Οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 5-2.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κάιζερ, Ντε Φράις 2, Ντε Κλέερ 2, Φαν ντερ Φέεν 1, Ροέκεβιτς, Φαν ντεν Γκέιν, Μπορστ, Ντίκμανς, Όορτ, Βορντόουβ 2, Ντεν Όουντεν 2, Πάουλι, Λόγκντενς.
ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Μαυρωτά, Σάντα 3, Καϊάφα, Σιούτη 1, Μουστακαρία, Τσιμάρα, Τορνάρου 2, Κουρέτα, Τσιμάρα Ευρφ. 1, Τριχά 2, Χαλδαίου, Αγγελίδη 1, Καραγιάννη.

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Περήφανοι για τις Πατρινές αθλήτριες του πόλο που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Η νέα γενιά της Ελληνικής Υδατοσφαίρισης τραβάει κυριολεκτικά προς τη δόξα και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Θερμά συγχαρητήρια στις Πατρινές Ντένια Κουρέτα, Ευφροσύνη και Ευδοκία Τσιμάρα, για τη νίκη τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, με την Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Υποστήριξη: SilkTech