Σε δεινή θέση Παναχαϊκή, Απόλλων Πατρών και ΝΟΠ

Τρίτη, Μάρτιος 19, 2024 - 10:06πμ
Κίνδυνος υποβιβασμού

Μη γίνουμε μάντεις κακών, «κούφια η ώρα που τ' ακούει» «χτύπα ξύλο», προσθέστε όποια άλλη φράση θέλετε, αλλά δεν αποκλείεται η λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2023-'24 να συνδυαστεί με τον υποβιβασμό τριών -εκ των τεσσάρων- ομάδων της Πάτρας στα εθνικά πρωταθλήματα όλων των σπορ...
Κακά τα ψέματα, σε δεινή βαθμολογική θέση βρίσκονται και οι τρεις ιστορικότερες και πιο δημοφιλείς Πατρινές ομάδες όλων των εποχών, οι Παναχαϊκή, Απόλλων, ΝΟΠ.
Η Παναχαϊκή είναι βαθμολογικά η χειρότερη των έξι ομάδων που θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ, από όπου οι τρεις θα υποβιβαστούν στην Γ' Εθνική.
Ο Απόλλων Πατρών είναι τελευταίος στην Α1 μπάσκετ και θα παίξει πλέι άουτ με άλλες πέντε ομάδες, ο τελευταίος θα πέσει στην Α2.
Τέλος, ο ΝΟΠ θα δώσει ύστατη μάχη τόσο στον όμιλο G2, όσο και στα πλέι άουτ για να αποφύγει τις δυο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2 πόλο.
Αν παρ' ελπίδα συμβεί το απευκταίο θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά εδώ και εκατό χρόνια που ξεκίνησαν τα εθνικά πρωταθλήματα.
Μία φορά, το 2006 μονάχα, είχαμε διπλό υποβιβασμό, όταν έπεσε ο ΝΟΠ από την Α1 και η Παναχαϊκή -για πρώτη φορά- στη Γ' Εθνική.
Αλλά ας στεκόμαστε άλλο σε «μαύρες» στατιστικές επιδόσεις και να ευχηθούμε να πετύχουν τον στόχο τους και οι τρεις ομάδες μας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech