Πρώτος ημιτελικός (19:30) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Τετάρτη, Μάιος 29, 2019 - 12:01μμ

Αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της Ιστορίας του βρίσκεται ο Προμηθέας Πάτρας που φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α. «Νίκος Γκάλης» (19:30) στο πρώτο παιχνίδι για την ημιτελική σειρά των play-off της Betshop.gr Basket League.

ΑΕΚ και Προμηθέας, που έχουν μοιραστεί τις νίκες τόσο φέτος (82-63 υπέρ της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 79-69 υπέρ του Προμηθέα στην Πάτρα), όσο και συνολικά στην κανονική περίοδο της Basket League (η ΑΕΚ κέρδισε και τους 2 αγώνες τη σεζόν 2016-17 με 76-60 στο ΟΑΚΑ και 86-67 στην Πάτρα και ο Προμηθέας απάντησε με 2 νίκες τη σεζόν 2017-18 με 69-66 στην Πάτρα και 76-75 στο ΟΑΚΑ), διεκδικούν την είσοδό τους στον Τελικό του Πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ, που επέστρεψε πέρσι στους τίτλους με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και του Basketball Champions League και συνέχισε φέτος με το Διηπειρωτικό Κύπελλο, θέλει να επιστρέψει στον Τελικό του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια, ενώ ο Προμηθέας θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα της περιφέρειας και 8η συνολικά που θα επιτύχει αυτό το επίτευγμα.

Ο Μάκης Γιατράς έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεσή του και η αποστολή αποτελείται από τους: Χολ, Λίποβι, Γκίκα, Τσαϊρέλη, Γερομιχαλό, Κασελάκη, Σαλούστρο, Κατσίβελη, Μέιερ, Μπράουν, Έλλις και Παρκς.

pro1819 bl17163

Όπως ανέφερε και στην κοινή συνέντευξη τύπου εν όψει της Hμιτελικής και της Tελικής φάσης των Playoffs της Betshop.gr Basket League: «Είναι καταξίωση για την ομάδα μου. Είχα πει και πέρυσι ότι θα φανούν όλα από τη συνέχειά μας, το πόσο ψηλά θα πάμε. Είμαστε περήφανοι που είμαστε στην τετράδα. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια εξαιρετική ομάδα. Η ΑΕΚ κατέκτησε το Διηπειρωτικό, αλλά κι εμείς θα παλέψουμε».

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Προμηθέας είναι η μοναδική ομάδα μαζί με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό που συμμετείχε και πέρσι στα ημιτελικά.

Υποστήριξη: SilkTech