Πρωτιά για τους Φοίνικες Πάτρας στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΦΟΕΠΑ

Δευτέρα, Νοέμβριος 29, 2021 - 11:04μμ
Φοίνικες Πάτρας

Το σαββατοκύριακο έγινε στη Βέροια το το 2ο για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΦΟΕπΑ. Γιά άλλη μια φορά η όμορφη πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας πραγματοποίησε στο Φιλίππειο γυμναστήριο το 8ο πανελλαδικής εμβέλειας τουρνουά της, πρόβαλλε τα παιδιά, τίμησε και τιμήθηκε από την επιτραπέζια αντισφαίριση. Όπως κάθε χρόνο, το όπεν ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βέροιας Φώτη Τσιαλτζούδη.

Ο Γιάννης Μαστρογιάννης της ομάδας μας ήταν από τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, όχι μόνο για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στην κατηγορία των παίδων άλλα και  γιατί ξεκινώντας από την 9η θέση  για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε αθλητές που ήταν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Στο επίσημο site της ΕΦΟΕΠΑ γίνεται ιδιαίτερη επισήμανση για τους αγώνες της κατηγορίας των  παίδων και την επιτυχία του αθλητή μας. 

«Η κατηγορία των παίδων τράβηξε και πάλι μεγάλο μέρος της προσοχής, καθώς είχε μακράν και τις περισσότερες συμμετοχές. Στον τελικό δεν έφτασαν αθλητές από τις πρώτες θέσεις των seeding, αλλά ο Γιάννης Μαστρογιάννης από τη θέση 9 και ο Γιάννης Αναστασιάδης από τη θέση 6! Έγινε μεγάλο ματς και πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Πατρινός Μαστρογιάννης με 3-2 και το 5ο σετ να λήγει στην παράταση (11-9, 9-11, 11-5, 8-11, 12-10). Είναι η σημαντικότερη έως σήμερα διάκριση του Μαστρογιάννη στον θεσμό κι από την άλλη πλευρά επιτυχώς προχώρησε και ο Θεσσαλονικιός Αναστασιάδης, καθώς είχε φτάσει στον τελικό και στην Κοζάνη. Τον νικητή εκείνου του όπεν και 1ο φαβορί στη Βέροια, τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη, τον απέκλεισε στα ημιτελικά ο Μαστρογιάννης με 3-1, ενώ ο Αναστασιάδης σταμάτησε στον ίδιο γύρο με 3-0 το νούμερο 2, τον Κώστα Σωτηρίου»

Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι άλλοι δυο αθλητές της ομάδας μας που μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ θα αποτελέσουν τη βασική τριάδα των ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ στην προσπάθεια για μια θέση στο βάθρο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ σε ομαδικό και ατομικό. O  ΚΩΣΤΑΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΥ κατέλαβε την 4η θέση και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ την 8η .

Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας είναι και η συμμετοχή των παραπάνω αθλητών στη βασική ανδρική ομάδα στο πρωτάθλημα της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech