Πρόταση της ΕΣΠΕΠ για γήπεδο βόλεϊ στις εγκαταστάσεις του Λαδόπουλου

Πέμπτη, Ιανουάριος 31, 2019 - 8:01πμ

Πρόταση για γήπεδο και μουσείο βόλεϊ στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου στο Λαδόπουλο, κατέθεσε η ΕΣΠΕΠ.

Αναλυτικά η πρόταση της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σε Δήμο και Περιφέρεια:

«Με αφορμή ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων, για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, καταθέσαμε επιστολή με δύο αιτήματα.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να συμπεριληφθεί στην μελέτη, η δημιουργία εντός των εγκαταστάσεων του ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μιας αθλητικής εγκατάστασης (κλειστό προπονητήριο τύπου Δ’) για τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων και της νέας γενιάς στη νότια περιοχή της Πάτρας, εξυπηρετώντας παράλληλα τις ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων, στην ανεύρεση προπονητικών ωρών για τις ακαδημίες τους.

Επίσης διατυπώσαμε την πρόταση, για τη δημιουργία ενός Ιστορικού & Αθλητικού Μουσείου που σήμερα απουσιάζει την πόλη μας, για τα αθλήματα, τις ομάδες και τα πρόσωπα που μεγαλούργησαν στην Πάτρα.

Η δημιουργία αυτού του ζωντανού χώρου θα προάγει, τα υγιή χαρακτηριστικά του αθλητισμού, θα διαφύλαξη την αθλητικής μας κληρονομιά και θα ανάδειξη την πολιτιστικής πλευράς, αποτελώντας, πόλο έλξης για μαθητές και επισκέπτες, ενισχύοντας παράλληλα και τον αθλητικό τουρισμό.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τύχουν την αποδοχή οι παραπάνω προτάσεις και θα συμπεριληφθούν, στο  υπ’ διαμόρφωση προκαταρτικό σχέδιο (Master plan) αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, καθώς το υφιστάμενο συγκρότημα των 13 κτιρίων με συνολικό εμβαδόν περί τα 45.000 τ.μ., δίνει αυτή την δυνατότητα».

Υποστήριξη: SilkTech