Το πριν, το μετά και η... συνέχεια του κολυμβητηρίου της Αγυιάς

Δευτέρα, Ιούλιος 9, 2018 - 6:16μμ

Για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και έχουν λεχθεί πολλά, όπως επίσης και για τις προοπτικές αξιοποίησης του χώρου. Το κολυμβητήριο της Αγυιάς που τη δεκαετία του ’80 φιλοξενούσε το ΝΟΠ αποτελούσε σήμα κατατεθέν όχι μόνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Ναυτικού Ομίλου αλλά και για όσους ήθελαν να μάθουν ή λάτρευαν απλώς το κολύμπι.

Δείτε τις εικόνες από εκείνα τα χρόνια που η χτυπούσε η … καρδιά όσων αγαπούσαν το υγρό στοιχείο.

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Patras Memories «Αναμνήσεις από την παλιά Πάτρα»).

Το κολυμβητήριο της Αγυιάς στις δόξες του

Από τότε και μέχρι σήμερα η κατάσταση στο χώρο έχει αλλάξει δραματικά. Επί μιάμιση τουλάχιστον δεκαετία το κολυμβητήριο παρέμενε παρατημένο στην τύχη του, μνημείο βρομιάς και πρόκλησης κινδύνων για την δημόσια υγιεινή.

Οι ανακοινώσεις που έκανε από την Πάτρα την Παρασκευή ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δίνουν πλέον στην πόλη τη δυνατότητα να αισιοδοξεί οτι άμεσα η κατάσταση θα αλλάξει.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε πως ενόψει της διοργάνωσης των παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που ανέλαβε η Πάτρα, έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να κατασκευαστούν στο χώρο του παλιού κολυμβητηρίου δυο γήπεδα και για τη διαμόρφωσή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο παράκτιων αγωνισμάτων.

Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ παράλληλα θα αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης του παλιού Κολυμβητηρίου ώστε έγκαιρα να ξεκινήσει η κατασκευή των δύο Γηπέδων.

"Θα δημιουργήσουμε δύο γήπεδα σε τέτοιες διαστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα αθλήματα, beach soccer, volley, handball, tennis" επισήμανε ο Υφυπουργός και ανέφερε ότι αυτοί οι δύο χώροι θα αποτελέσουν κληρονομιά των Μεσογειακών στην περιοχή, ώστε να φιλοξενούν μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις στο μέλλον, αλλά και να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Πάτρας.

Υποστήριξη: SilkTech