Πρεμιέρα της Elite Round στην Πάτρα-Με την Σκωτία η Εθνική Παίδων

Τετάρτη, Μάρτιος 21, 2018 - 2:13μμ
ΑΘΑΝΑΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΑΣΟΥΡΑΣ - ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε σήμερα από την Πάτρα ο 8ος όμιλος της Elite Round U-17 (Παίδων) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (UEFA European Under-17 Championship 2018), με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σκοτίας. Η Εθνική μας κάνει πρεμιέρα στις 4 το μεσημέρι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο απέναντι στην Σκοτία.

H φάση Εlite Round αποτελεί στην ουσία τον «ενδιάμεσo» προκριματικό γύρο στον οποίο συμμετέχουν οι ομάδες που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Οι οκτώ νικητές των ομίλων και οι εφτά καλύτεροι δεύτεροι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Αγγλία, με τη συμμετοχή και της διοργανώτριας χώρας.

Με έντονο το Πατρινό χρώμα ρίχνεται στην μάχη της πρόκρισης η Εθνική ομάδα. Τα Πατρινόπουλα που έχουν κληθεί στην αποστολή από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Βασίλη Γεωργόπουλο είναι οι Ανδρέας Αθανασακόπουλος (Παναθηναϊκός), Νίκος Μασούρας (Παναχαϊκή) και Αγγελος Κωτσόπουλος (Αστέρας Τρίπολης).

Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στο διάστημα 4 με 20 Μαΐου 2018. Η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Elite Round από τον 5ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από τη Σερβία και πάνω από Νορβηγία και Γιβραλτάρ.

Στην Πάτρα και στην Ναύπακτο, θα φιλοξενηθούν αγώνες του 8ου ομίλου, 21, 24 και 27 Μαρτίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

21/03 – 1η αγωνιστική

12:00 Γερμανία  -  Νορβηγία (Παμπελοποννησιακό Στάδιο)

16:00 Ελλάδα  -  Σκοτία (Παμπελοποννησιακό Στάδιο)

24/3 – 2η αγωνιστική

12:00 Σκοτία  -  Νορβηγία (Παμπελοποννησιακό Στάδιο)

16:00 Γερμανία  -  Ελλάδα (Στάδιο Κώστας Δαβουρλής)

27/3 – 2η αγωνιστική

15:00 Σκοτία  -  Γερμανία (Δημ. Ναυπάκτου)

 15:00 Νορβηγία  -  Ελλάδα (Παμπελοποννησιακό Στάδιο)

Υποστήριξη: SilkTech