Πήρε το ντέρμπι με τον Πλατανιά και επέστρεψε στις νίκες

Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019 - 5:07μμ

Επέστρεψε στις νίκες με νέα πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος η Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 του Πλατανιά για το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Football League και «σκαρφάλωσαν» στην 6η θέση.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Χρήστος Ελευθεριάδης έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Παναχαϊκή, φτάνοντας στα 6 γκολ και τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Football League.

H Παναχαϊκή παρά τα διοικητικά της προβλήματα, τα σενάρια που υπάρχουν και όλη την φιλολογία κατάφερε να μείνει απερίσπαστη και να πάρει μια σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στον Πλατανιά με γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στο 81ο λεπτό.

Αυτό το τρίποντο την κρατάει ζωντανή και σε «ανεκτή» απόσταση από την κορυφή, ενώ στα μπουθ του γηπέδου της Πάτρας ήταν και ο Θέμης Καλαθάς, επιχειρηματίας που έχει μιλήσει με τον Κώστα Κατσουράνη και μπορεί να κρατήσει «ζωντανή» και οικονομικά την ομάδα. 

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα και οι σπουδαίες φάσεις ήταν ελάχιστες, με την Παναχαϊκή να έχει τις περισσότερες και τον Πλατανιά να απειλεί σε κάποια από τα σημεία του αγώνα, κυρίως με σουτ. Μάλιστα υπήρχαν και αρκετές κίτρινες κάρτες, αλλά και ένταση τόσο με κάποια μαρκαρίσματα και τον χρόνο που χάθηκε με μικροτραυματισμούς.

Η Παναχαϊκή πίεζε όσο περνούσε ο χρόνος και έγινε σαφώς πιο δραστήρια με την είσοδο του Αργυρόπουλου που είχε καλύτερα χτυπήματα στις εκτελέσεις του και τελικά από εκείνος ξεκίνησε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Στο 81ο λεπτό μετά από δικό του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μπαστακό και εκείνος με κεφαλιά πάσα την έστρωσε στον Ελευθεριάδη που την έσπρωξε στα δίχτυα.  

Στην Αγυιά ο Θέμης Καλαθάς-Αισιοδοξία για άμεση απάντηση

Διαιτητής: Κουκούλας (Λέσβου), βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Σκορδίλης (Κέρκυρας)

Κίτρινες: 16’ Ντάσιος, 21’ Τσελεπίδης, 27’ Ελευθεριάδης, 78΄Μουστακόπουλος / 50’ Καραγκούνης, 70’ Κέδες

Γκολ: 81’ Ελευθεριάδης

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Τσελεπίδης, Ντάσιος, Πλέγας (65’ Αργυρόπουλος), Μουστακόπουλος, Κολ (64΄Μωραΐτης), Ελευθεριάδης, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (87’ Κοτσώνης)

Πλατανιάς (Τάτσης): Γκολζ, Ραχμάν, Ρουσσάκης (86’ Ποζατζίδης Θ.), Τσαμούρης, Κέδες, Πουρζιτίδης, Μάικιτς, Μπιανκόνι, Λάζιτς (76’ Παπανικολάου), Ποζατζίδης Σ. (67’ Τσακμάκης), Καραγκούνης

Υποστήριξη: SilkTech