Πήρε το ντέρμπι και ανεβαίνει η Παναχαϊκή

Κυριακή, Νοέμβριος 18, 2018 - 5:06μμ

Την πρώτη της μεγάλη νίκη στη σεζόν πήρε η Παναχαϊκή που ανεβαίνει αγωνιστικά, ψυχολογικά και βαθμολογικά. Οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν με 1-0 του Ηρακλή στην Αγυιά για το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στη Football League και έφτασαν στους 7 βαθμούς.

Η αναμέτρηση δεν διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητας καθώς εκτός από το άγχος και τη σκοπιμότητα αυτών των αγώνων, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν να αντιμετωπίσουν την συνεχή βροχή σε όλο το 90λεπτο και τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Τη μεγάλη νίκη στην Παναχαϊκή έδωσε ο πολυτιμότερος παίχτης της αναμέτρησης, Χρήστος Ελευθεριάδης στο 11ο λεπτό, καθώς με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον πολύ καλό σήμερα Βοσνιάδη, σε ένα τέρμα που ακυρώθηκε αρχικά αλλά τελικά μετά από παρέμβαση του επόπτη κατοχωρώθηκε σωστά στους «κοκκινόμαυρους».

Οφρυδόπουλος: «Ελέγξαμε το ματς χωρίς να κινδυνεύσουμε»

Με δέκα παίχτες τελείωσε το παιχνίδι ο Ηρακλής, καθώς αποβλήθηκε ο Μουμίν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού ανέτρεψε τον Κυνηγόπουλο που έφευγε μόνος του απέναντι στον Βοσνιάδη.

Η Παναχαϊκή απείλησε πρώτη στο 9ο λεπτό, όταν το σουτ του Κολ έξω από την περιοχή εξουδετέρωσε ο Βοσνιάδης. Το γκολ ήρθε τελικά στο 11', σε φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, αλλά μέτρησε ορθώς.

Ο Κολ έκανε το γύρισμα από δεξιά με εξωτερικό φάλτσο, ο Ελευθεριάδης έκανε την κεφαλιά, έδιωξε ο Βοσνιάδης, αλλά ο επιθετικός των Αχαιών πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά με προβολή. Αρχικά ο β' επόπτης υπέδειξε οφσάιντ, επειδή ήταν εκτεθειμένος ο Μαυριάς, αλλά το ριμπάουντ και την προβολή την έκανε ο Ελευθεριάδης, οπότε γι' αυτό μέτρησε το τέρμα των Αχαιών.

Ο Γηραιός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά επιδόθηκε απλά σε ανούσια κατοχή μπάλας, δίχως να μπορέσει να παράξει τελικές άξια αναφοράς. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απειλούσαν και πάλι, όπως στο 36' και στο 44' με τα σουτ του Ελευθεριάδη.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής μπήκε με σκοπό να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Γηραιού επεδίωκαν με γεμίσματα να προκαλέσουν «ζημιά» στην άμυνα των γηπεδούχων. Όπως και στο πρώτο μέρος, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν κατόρθωναν να απειλήσουν τον Σούλη. Απλά κατοχή μπάλας, την οποία γυρόφερναν, δίχως αποτέλεσμα.

Ο Ελευθερόπουλος έκανε πιο επιθετική και δημιουργική την ομάδα του με την είσοδο των Ρόβα, Χασομέρη και Κλέιτον.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιο ασφυκτικό γινόταν το πρέσινγκ των κυανόλευκων. Στο 84' η κεφαλιά του Μουμίν πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ το κάτι σαν γυριστό του Ζιαμπάρη μπλόκαρε με ευκολία ο Σούλης. Σαν να μην έφτανε για τον Ηρακλή το γεγονός ότι δεν απειλούσε, ήρθε και η κόκκινη κάρτα τον Μουμίν στο 91' (δεύτερη κίτρινη), για μαρκάρισμα στον Κυνηγόπουλο.

Γκολ: 11’ Ελευθεριάδης

Κίτρινες: 31’ Φουρλάνος, 60’ Τσελεπίδης, 90’ Ντάσιος / 21’ Ντούνης, 40’ Μουμίν, 93’ Κούσας

Κόκκινη: 91’ Μουμίν

Παναχαϊκή (Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Σταμόπουλος, Σωτηράκος, Φουρλάνος (57’ Παπατόλιος), Μαυριάς, Ελευθεριάδης, Κολ (66’ Κυνηγόπουλος), Αργυρόπουλος (84’ Ντάσιος)

Ηρακλής (Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Χιντζίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Ζιάμπαρης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80’ Κλέιτον), Μενδρινός, Πασάς (46’ Ρόβας), Ντούνης (76’ Χασομέρης), Περόνε

Υποστήριξη: SilkTech