Όλες οι Ενώσεις στην Ημερίδα του ΠΣΑΤ

Παρασκευή, Δεκέμβριος 25, 2020 - 3:00μμ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με θέμα «Πανδημία και κρίση στον Αθλητικό Τύπο».

Συμμετείχαν όλες οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και εκπρόσωποι από τους Αθλητικούς Οργανισμούς ΜΜΕ (αθλητικές εφημερίδες κλπ). Τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. «Η εποχή είναι κρίσιμη και θέλουμε στη στήριξη όλων» τόνισε.

Στόχος του ΠΣΑΤ, με την διοργάνωση αυτής της συζήτησης, ήταν να δούμε όλοι μαζί την διαμορφωμένη κατάσταση στο χώρο μας και να δρομολογήσουμε την εξεύρεση λύσεων. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπως συνέβη σε όλα τα ΜΜΕ, είχαμε και στα αθλητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μια καθοδική πορεία. Ανεργία, ημιαπασχόληση, άσχημες εργασιακές σχέσεις και πολλά λουκέτα. Με την πανδημία, τα αθλητικά ήταν αυτά που χτυπήθηκαν περισσότερο και βεβαίως το ποσοστά ανεργίας των συναδέλφων Αθλητικών Συντακτών αυξήθηκαν δραματικά.
Στην ημερίδα καταγράφηκε η αγωνία για την επιβίωση των παραδοσιακών ΜΜΕ, των οποίων οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και λόγω του covid-19. Η άποψη των περισσοτέρων ήταν ότι οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να παραμένουν «ζωντανές», παρά τον ανταγωνισμό του διαδικτύου. Επισημάνθηκε όμως η ανάγκη εκσυγχρονισμού τους.
Ακόμη, έγιναν πολλές αναφορές για την ισχυροποίηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την προστασία των εργασιακών όρων.

Επίσης τονίσθηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υποστηριχθούν τα αιτήματα για την οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ τόσο της πανελλήνιας κυκλοφορίας όσο και των περιφερειακών εντύπων, με γενναίες θεσμικές παρεμβάσεις του κράτους, που θα στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και όχι απλώς των επιχειρήσεων.

Στην ημερίδα στην οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Σαββίδη, ιστορικού προέδρου της ΠΟΕΣΥ, συμμετείχαν:
ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών): Νίκος Συνοδινός, οργανωτικός γραμματέας.
ΕΣΗΕΑ ( Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών): Άρια Αγάτσα, α΄ αντιπρόεδρος, Μάκης Διόγος, ταμίας.
ΕΣΗΕΜΘ (Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης): Νίκος Καρράς, πρόεδρος, Γιάννης Βοϊτσιδης, αντιπρόεδρος.
ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων): Κυριάκος Κορτέσης, πρόεδρος, Αντώνης Παπουτσάκης, αντιπρόεδρος, ΤΕΑΣ (Επικουρικό Ταμείο): Κώστας Βασιλάκης, αντιπρόεδρος.
ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ (Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας): Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος – ΕΤΑΣ: Σωτήρης Κέλλας, πρόεδρος
ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου): Θέμης Μπερεδήμας, πρόεδρος
Από τα αθλητικά ΜΜΕ:
ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ: Παναγιώτης Λουμος
SPORTIME: Νίκος Μπουρλάκης
LIVE SPORT: Παναγιώτης Αντωνόπουλος
METROSPORT(έδρα στη Θεσσαλονίκη): Βασίλης Μάστορας
FORTSA (εβδομαδιαία Θεσσαλονίκης): Κώστας Βασιλόπουλος
ΕΡΑ ΣΠΟΡ: Χρήστος Σαράντος
SPORT 24: Παντελής Βλαχόπουλος
SDNA: Βασίλης Παπαθεοδώρου
SPORT3.gr: Σωτήρης Τριανταφύλλου
Μετείχαν επίσης ο Παύλος Γερακάρης, επί τιμή πρόεδρος του ΠΣΑΤ και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ.

Υποστήριξη: SilkTech