Οι Ολυμπιακοί αγώνες και άλλες ιστορίες σε μια σημαντική Φιλοτελική Εκθεση

Δευτέρα, Δεκέμβριος 3, 2018 - 5:49μμ

Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών στο πλαίσιο του εορτασμού των 75 χρόνων της (έτος ιδρύσεως 1943) διοργανώνει στο Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58) Φιλοτελική Eκθεση με 18 εκθέτες Πατρινούς και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα των ΕΛΤΑ, έγιναν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 4/12 (18:30 - 21:00).

Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών για τα «75 χρόνια ΦΕΠ» θα κυκλοφορήσει Εταιρικό Γραμματόσημο αριθμημένο με 5 βινιέτες σχετικές με την επέτειο, καθώς και αναμνηστικούς φακέλους σφραγισμένους με τα Εταιρικά Γραμματόσημα της ΦΕΠ με ειδική αναμνηστική σφραγίδα για το γεγονός.

Στη διάρκεια των εγκαινίων οι Φιλοτελιστές μπορούν να προμηθεύονται από τον χώρο τα Φιλοτελικά αντικείμενα και την αναμνηστική σφραγίδα και τις υπόλοιπες ημέρες την σφραγίδα από το Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Πατρών.

Εκθέτες είναι οι:
1. Παπανικολάου Νικόλαος ΦΕ Πατρών- Ολυμπιακοί Αγώνες, «Αθήνα 2004», από όλο τον κόσμο - Πίνακες ζωγραφικής με κολάζ γραμματοσήμων
2. Βουτσινάς Ελευθέριος ΦΕ Πατρών-Κάρτες Μάξιμουμ - Εκκλησίες της Ευρώπης, 130 χρόνια Πελοπόννησος
3. Στασινόπουλος Σωτήριος ΦΕ Πατρών - Φιλοτελική Αποκάλυψη Κατασκοπείας
4. Σκαρτσιάρης Δημήτριος ΦΕ Πατρών - Πρόσφυγες
5. Μαντά Πολυτίμη - Μαντά Καλίστη , αθλήτριες στίβου (Πολυτεχνική ΑΕ) ΦΕ Πατρών - Πρώτη και Δεύτερη Ολυμπιάδα
6. Παναγιωτόπουλος Γεώργιος ΦΕ Πατρών - Αποστολή «Πάτραι»
7. Λυμπεράτος Αναστάσιος ΦΕ Πατρών - Μεγάλες και Μικρές Κεφαλές Ερμή - Σφάλματα Πλάκας και Αριθμών Ελέγχου Μεγάλων Κεφαλών Ερμή
8. Σκαρμούτσος Ιωάννης ΦΕ Αγρινίου - Επιστολές 19ου αιώνα από Αιτωλοακαρνανία προς Αχαΐα, Εμπορικά Επιστολικά Δελτάρια περιόδου 1900-1960 από Αιτωλοακαρνανία προς Αχαΐα, Εμπορικά Επιστολικά Δελτάρια Λογοκρισίας από Αιτωλοακαρνανία προς Αχαΐα, Β΄ Παγκοσμίου πολέμου
9) Καρράς Ευάγγελος ΦΕ Αγρινίου - Σειρά ηρώων 1821
10) Δημάδης Χαράλαμπος - Ελληνικά Νησιά
11) Στυλιανόπουλος Θεόδωρος ΦΕ Αγρινίου - Προσωπικό Γραμματόσημο
12) Τσουράπας Αθανάσιος ΦΕ Αγρινίου - Πίνακας κολάζ γραμματοσήμων «Ζεύξη Ρίου- Αντιρίου», «Φάρος σε Τρικυμία» - Κολάζ γραμματοσήμων «Σκαφιδάκι», «Κουτί πούρων»
13) Ξυράφας Γεώργιος - Ιστορία της Χημείας
14) Μπράβος Διονύσιος - Πρωτοκλήτεια: Στιγμιότυπα από τα «Πρωτοκλήτεια»
15) Μόσχος Φώτιος - Ναυμαχία του LEPANTO (Ναυπάκτου) - Γεφύρια (Τέχνης Περάσματα)
16) Γεωργίτσος Παναγιώτης Ενωση Ελλήνων Συλλεκτών Καρτών Μάξιμουμ- Ιστορία Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη εποχή (κάρτες Μάξιμουμ)
17) Μυλωνάς Ιωάννης - Ταξιδεύοντας με EUROPA CEPT - Πρώτη περίοδος 1956- 1973 - Φιλοτελικές αναρτήσεις
18) Μυλωνάς Αλέξανδρος: Σαν σήμερα... αλληλογραφία από κράτη που δεν υπάρχουν.


Η έκθεση είναι υψηλού κύρους, με σπανιότατα εκθέματα και πιστοποιεί την αγάπη για τον φιλοτελισμό όλων των συμμετεχόντων.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech