Οι δίδυμοι πρωταθλητές του ΝΟΠ

Πέμπτη, Φεβρουάριος 9, 2023 - 12:00πμ
Ο Χρήστος και ο Δημήτρης

Στο προσκήνιο ήρθαν οι δίδυμοι αδελφοί Χρήστος και Δημήτρης Βουκελάτου την περασμένη εβδομάδα, αμφότεροι αθλητές του ΝΟΠ.

Ο μεν Δημήτρης, με την εφηβική ομάδα μετείχε στην πρώτη φάση του οικείου πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου με τους συμπαίκτες του πανηγύρισε την πρόκριση στην 2η φάση της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Βουκελάτος διέπρεπε στο χειμερινό πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα κατακτώντας δύο μετάλλια στα 50μ. και 100μ. πεταλούδα.

Είναι γιοι του παλιού πρωταθλητή πυγμαχίας της ΠΓΕ και προπονητή του Τόφαλου, Σεραφείμ Βουκελάτου και της πρώην αθλήτριας στίβου της Ολυμπιάδας και της ομάδας χάντμπολ του Φοίνικα, Αναστασίας Μήλα, γεννημένοι το καλοκαίρι του 2007, μαθητές στο 12ο ΓΕΛ.

Ο Χρήστος είναι μαθητής της Α' τάξης, καλοβλέπει την είσοδό του σε κάποια ιατρική σχολή.

Ξεκίνησε με ενόργανη γυμναστική, έκανε ακολούθως μπάσκετ, στίβο, πυγμαχία και ποδόσφαιρο, ενώ από το 2016 είναι στον ΝΟΠ με προπονητή τον Λευτέρη Μήτρακα. Εξαιρετικός πεταλουδίστας, έχει φτάσει ήδη στα τρία μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης, 1 στους παμπαίδες Α' και δύο στο εφηβικό. Καλύτερο ρεκόρ του, το 25''.89 στα 50μ. πεταλούδα.

Δηλώνει πως «πρότυπό» του είναι ο εαυτός του «με αυτόν ασχολούμαι κάθε μέρα, αυτόν θέλω να βελτιώνω»!

Έχει ως κρυφό όνειρο τη συμμετοχή του σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για την ώρα απολαμβάνει την καλύτερη στιγμή της καριέρας του, τα δύο μετάλλια στο ΟΑΚΑ. Έμεινε στον χώρο της κολύμβησης, για την βοήθεια που του προσφέρει στην εκγύμνασή του και στην υγεία του, αλλά και για λόγους εγωισμού, να τα καταφέρει σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα.

Βίοι παράλληλοι και για τον Δημήτρη Βουκελάτο, που ξεκίνησε 4 ετών με ενόργανη στον Ολυμπιονίκη, πέρασε από μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο, δοκίμασε και πυγμαχία στην Άμυνα για να καθιερωθεί εν τέλει στο πόλο με τον ΝΟΠ.

Γερό σκαρί, παίζει φουνταριστός και αμυντικός, έχει όμως και μεγάλη ταχύτητα από το πέρασμά του στην κολύμβηση.

Του αρέσει το πόλο για «την νοοτροπία που καλλιεργεί, το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, οι πολλοί φίλοι με τους οποίους παίζουμε μαζί!».

Κορυφαία στιγμή του όταν ως παμπαίδας ήταν στους 15 καλύτερους όλης της Ελλάδας σε τρία αγωνίσματα, και μέλος των Επίλεκτων της ΚΟΕ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech