Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η Πάτρα-Επιχειρηματική δράση από το 1999

Κυριακή, Ιούνιος 10, 2018 - 7:09μμ

Ξεχωριστό κομμάτι επιχειρηματικά ήταν η Πάτρα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο κορυφαίος φαρμακοβιομήχανος είδε στην πόλη μας μια μεγάλη πόρτα για την ανάπτυξη αλλά και κυρίως την έρευνα στον τομέα των φαρμάκων.

Η Βιομηχανική Περιοχή αποτέλεσε ένα από τα πρώτα κεφάλαια ανάπτυξης της ΒΙΑΝΕΞ στην περιφέρεια και από το 1999 μέχρι και σήμερα έχει συνεχή παρουσία στην πόλη, με μία μονάδα που ειδικεύεται κυρίως στα αντιβιοτικά.

Το μεγάλο κεφάλαιο της Πάτρας για την φαρμακοβιομηχανία άνοιξε όμως με την παρουσία της στο Επιστημονικό Πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πίστεψε στην αποτελεσματικότητα ερευνητικών κέντρων του Πανεπιστημίου και ξεκίνησε την άμεση επαφή μαζί τους, μέχρι και την δημιουργία μιας εταιρίας στο Επιστημονικό Πάρκο σε συνεργασία με διακεκριμένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου, η οποία επικεντρωνόταν στην εύρεση νέων θεραπειών για ανίατες ασθένειες.

Στο Επιστημονικό Πάρκο συνεχίζεται αδιάληπτα η συνεργασία με τον Όμιλο Γιαννακόπουλου μέχρι και σήμερα, ακόμα και όταν ανέλαβε τα ηνία ο γιος του, Δημήτρης.

Υποστήριξη: SilkTech