Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι εδώ και η Μελβούρνη είναι δική του!

Κυριακή, Φεβρουάριος 2, 2020 - 11:33μμ

Η νέα γενιά πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα, ο Νόβακ Τζοκοβιτς είναι εδώ και η Μελβούρνη είναι δική του!!! 3-2 σετ στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν τον Ντομινίκ Τιμ, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή που είχε κάνει ο Αυστριακός!

Ο Τιμ ήταν ικανός να κερδίσει το... σώμα του Σέρβου αλλά για να εκθρονίσεις τον Νόβακ πρέπει να κερδίσεις το μυαλό του και αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα στο τενις!!

Το Νο2 του κόσμου πήρε το πρώτο σετ με 6-4 αλλά ο αντίπαλός του ανέβασε στροφές και ισοφάρισε με το ίδιο σκορ. Σε εκείνο το σημείο ο Τιμ βρήκε τα φονικά του χτυπήματα, το μπακχαντ στην ευθεία έπαιρνε άριστα ενώ ο Νόβακ έμοιαζε να μην έχει απαντήσεις και να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του από μια διαφωνία με τον umpire του αγώνα και ενα time violation. Το 2-1 ήρθε φυσιολογικά και ο Σέρβος ανησύχησε κι άλλο τους φαν του ζητώντας ιατρικό ταιμ αουτ.

Το 4ο σετ θα μπορούσε να είναι το τελευταίο αλλά ο Τζοκοβιτς αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα, κράτησε το σέρβις του, "έσπασε" τον Τιμ στο 4-3 σέρβιρε για την ισοφάριση και την έκανε.

Οι περισσότεροι ήξεραν ότι το προβάδισμα σε μια αναμέτρηση 5 σετ την είχε ο Νόβακ, λόγω mentality. Στο 3ο γκειμ έκανε το μπρεικ, κράτησε το προβάδισμα αυτό μέχρι το τέλος και ύψωσε στον ουρανό της Μελβούρνης τον 8ο τίτλο του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, 17 συνολικά, τρίτος όλων των εποχών μετά τον Φέντερερ (20) και τον Ναδάλ (19).

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech