Ο κορωνοϊός αφορμή για αθλητικό ρουσφέτι

Κυριακή, Ιούνιος 7, 2020 - 8:00μμ

Αγγίζει τα όρια της «διαφθοράς», του λαϊκισμού, της μικροπολιτικής και του ρουσφετιού.

Αναφερόμαστε στο γεγονός πως με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού και τη διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας, δόθηκε αφορμή σε διάφορες ομοσπονδίες και τοπικές επιτροπές, πολλών αθλημάτων να προχωρήσουν σε μαζική αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Κάποια πρωταθλήματα διακόπησαν. Σε αυτά ναι μεν ίσχυσε η μέχρι εκείνη τη στιγμή βαθμολογική κατάταξη στην κορυφή, αλλά στην ουρά αποφασίστηκε δεν πέφτει κανείς.
Ομοίως και στα πρωταθλήματα που θα συνεχιστούν. Τούτο θα γίνει μόνο για την ανάδειξη πρωταθλητή ή πλέι οφ. Στην ουρά δεν θα γίνουν αγώνες. Σώζονται όλοι. Από την Σούπερ Λίγκα έως το πόλο, το ίδιο παγιωμένο καθεστώς! Να τη γλυτώσουν όλοι, μην κακοκαρδίσουμε κανέναν.

Προφανώς η Ελλάδα επλήγη από έναν ιό που μπορεί δυνητικά να προσβάλει αθλητές που παίζουν παιχνίδια για την αποφυγή του υποβιβασμού, δεν κινδυνεύουν όμως όσοι μάχονται για το τρόπαιο.

Και καλά όλα αυτά, ας πούμε πως δεν γινόταν διαφορετικά για φέτος και έτσι σε όλα τα πρωταθλήματα, δεν θα πέσει κανείς φέτος. Δεκτό. Γιατί ομως οι αρμόδιες ομοσπονδίες δεν ανακοίνωσαν πως τη νέα περίοδο 2020-'21 θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες, ώστε το 2021-'22 να επανέλθουμε στο φετινό αριθμό; Απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. (Εξαίρεση η ΚΟΕ που ήδη έχει ανακοινώσει για την Α1 πως του χρόνου θα πέσουν 4 ομάδες αντί των 2).

Η αθλητική κακομοιριά των παραγόντων είναι διαχρονική.

TAΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech