Ο Ηλιόπουλος στο παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού

Πέμπτη, Φεβρουάριος 27, 2020 - 10:03μμ

Έξι Έλληνες γυμναστές βρίσκονται στις συμμετοχές του παγκοσμίου κυπέλλου γυναστικής που θα διεξαχθεί στο Μπακού (12-15/3) με τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και την επιστροφή του Κωνσταντινίδη να ξεχωρίζουν.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλωθεί από την ελληνική ομοσπονδία έξι γυμναστές στις προσωρινές λίστες συμμετοχών. Η συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους είναι δεδομένη καθώς μετά από την πρώτη του νίκη στο κύπελλο της Μελβούρνης το περασμένο Σάββατο (22/2)έχει ανέβει στην τέταρτη θέση της κατάταξης από τα κύπελλα και στοχεύει σε δύο ακόμη καλές νίκες για να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στον δρόμο για το Τόκιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως στις συμετοχές είναι δηλωμένος και ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητής του συνθέτου μετά από περίοδο αποκατάστασης λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι του, φαίνεται να έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις και θα κάνει το πρώτο τεστ στο κύπελλο του Μπακού, όπου θα αγωνιστεί σε μονόζυγο και παράλληλους ζυγούς. Στόχος του Πατρινού αθλητή είναι να βρεθεί στην καλύτερη κατάστασή του στο ευρωπαϊκό τουρνουά του Μαΐου όπου θα διεκδικήσει το ένα από τα δύο Ολυμπιακά εισιτήρια που δίνονται στο σύνθετο ατομικό. Παράλληλα, συμμετοχή έχουν δηλώσει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους κρίκους, ο Χρισόφορος Κωνσταντινίδης στις ασκήσεις εδάφους, ο Αντώνης Τανταλίδης στις ασκήσεις εδάφους και τον πλάγιο ίππο και ο Γιώργος Γαριβάλδης στο άλμα. Καμία ελληνίδα γυμνάστρια δεν είναι δηλωμένη.
Με ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή των Κινέζων γυμναστών στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

Θυμίζουμε πως στο κύπελλο της Μελβούρνης δεν τους επετράπη η συμμετοχή ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού που πλήττει κυρίως την Κίνα. Αν η ομάδα της Κίνας έχει παραμείνει εκτός της χώρας της για διάστημα μεγαλύτερο των 14 ημερών και έχει περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις, τότε πιθανότατα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή της στο κύπελλο του Μπακού.

ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech