To No 1 του ΝΟΠ είναι ο Διονύσης Βυθούλκας

Πέμπτη, Ιούνιος 2, 2022 - 2:34μμ
Φύλακας - άγγελος της εστίας

Εκ των πρωταγωνιστών της φετινής χρονιάς του ΝΟΠ, που κατά πολλούς άξιζε με την απόδοσή του σε όλη τη διάρκειας της σεζόν την άνοδο, ήταν ο Διονύσης Βυθούλκας.

Βασικός τερματοφύλακας εδώ και τρία χρόνια της ομάδας, αποκτήθηκε πριν τρία χρόνια από τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης 18 ετών. Συνέπεσε η μεταγραφή του με την είσοδό του στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοκοικονομικών (του τότε ΤΕΙ Πατρών με έδρα το Μεσολόγγι).

Επέλεξε να μείνει στην Πάτρα και όχι στο Μεσολόγγι για να μπορεί να συνεχίσει το πόλο. Παρά το κοστοβόρο και χρονοβόρο των εκατοντάδων μετακινήσεων από και προς την Πάτρα.

Οι σπουδές του σύντομα τελειώνουν και ο ίδιος έχει μπροστά του την πρόκληση νέων σπουδών, στον τομέα της Πληροφορικής ή ένα μεταπτυχιακό. Που πιθανώς να συνδυαστούν με την 4η σεζόν του στον ΝΟΠ.

Ο 21χρονος τερματοφύλακας δεν είχε πλήρη εικόνα του τι σημαίνει ΝΟΠ, του μεγέθους του συλλόγου καθώς «είχα ακούσει κάποια πράγματα για το παρελθόν του, αλλά ερχόμενος εδώ ανακάλυψα την ιστορία του».

Δεν έχει σκεφτεί μέχρι πότε θα παίζει πόλο, «δεν μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο. Θέλω όμως να γίνω όσο καλύτερος μπορώ, να φτάσω το ταβάνι μου. Θα ήθελα με τον ΝΟΠ να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Α1 και να παίξω μαζί του εκεί. Έχω δεθεί με την ομάδα, έχουμε ζήσει πολύ καλές στιγμές, έστω κι αν όλο αυτό δεν ολοκληρώθηκε με την άνοδο».

Συμφωνεί ο Διονύσης Βυθούλκας με την άποψη πως ο ΝΟΠ μπορούσε την άνοδο; «Ναι! Το πίστευα, όπως κι όλοι στην ομάδα, πως θα ανεβαίναμε στην Α1. Βάση αποτελεσμάτων και εμφανίσεων από την αρχή της χρονιάς, ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Και είχαμε φοβερό κόσμο μαζί μας. Στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ήταν φοβερός!

Ο Διονύσης Βυθούλκας γεννήθηκε στο Ζεφύρι και ξεκίνησε το πόλο στην Στ' Δημοτικού, ύστερα από σύσταση προς τον πατέρα του πως το πόλο είναι ενδεδειγμένο άθλημα για ένα παιδί. Εκτός του Νηρέα Χαλανδρίου έχει παίξει και στα Δελφίνια Μεταμόρφωσης από όπου τον απέκτησε ο ΝΟΠ. Έχει συμμετάσχει με τον Νηρέα σε τελική φάση πανελληνίου εφηβικού πρωταθλήματος, που την θεωρεί ως κορυφαία της καριέρας του. Όσο για τις κακές στιγμές; «Δεν θεωρώ κάποια άξια αναφοράς, έχω μάθει να τις διαχειρίζομαι».

Έχει πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του, τακτικοί θαμώνες στο «Πεπανός» οι γονείς του και ειδικότερα ο πατέρας του, που είναι στο πλάι του σε κάθε αγώνα, σε κάθε αποστολή, τον στηρίζει όπου κι αν παίζει.

Δεν αποκλείει, τουναντίον, την παραμονή του στο χώρο και μετά τη λήξη της αθλητικής του καριέρας, καλοβλέπει την προοπτική της προπονητικής. Προσόν του είναι η επιμονή του και όσον αφορά τα μειονεκτήματά του «θέλω να τα βελτιώσω όλα. Σε όλους τους τομείς».

Ο Διονύσης Βυθούλκας έχει ως πρότυπο τον Κροάτη τερματοφύλακα Γιόσιπ Πάβιτς και θαυμάζει τον γκολκίπερ του ολυμπιακού και της Εθνικής, Μάνο Ζερδεβά, για όσα θαυμαστά έχει πετύχει, καίτοι τόσο νεαρός.

Κλείνοντας είχε να πει δύο μεγάλα ευχαριστώ: «Στον προπονητή μου στον Νηρέα, Γιάννη Πρίμπα που μου μετέδωσε το μεράκι, την τρέλα και την αγάπη για το πόλο, και στον κόσμο του ΝΟΠ που μας στήριξε τόσο πολύ φέτος!».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech