Ν. Νικολόπουλος: Θα περάσουν από «κόσκινο» οι απευθείας συμβάσεις;

Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019 - 11:07πμ

Οι απευθείας συμβάσεις της διοργάνωσης των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων έχουν μπει στο στόχαστρο του επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση:

«Αφού ευχηθώ για άλλη μια φορά ειλικρινώς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του νέου Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Νίκου Παπαδημάτου, θα ήθελα να του απευθύνω τρία καίρια ερωτήματα:

1ον) Θα ελέγξει το σύνολο των 300 και πλέον απευθείας αναθέσεων, που έγιναν από τον προηγούμενο Πρόεδρο;

2ον) Αν διαπιστωθούν προκλητικές συμφωνίες και αμοιβές θα προχωρήσει σε αναθεώρηση αυτών ή τι άλλο θα πράξει;

3ον) Όποιες απευθείας αναθέσεις «βγάζουν μάτι» και ενδεχομένως έχουν προκαλέσει ζημιά στο Δημόσιο, θα σταλούν στον Εισαγγελέα;
Υποβάλλω τα ανωτέρων ερωτήματα, με γνώμονα την προάσπιση – και όχι κατασπατάληση- του δημοσίου χρήματος επειδή έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου συμφωνίες-συμβάσεις, αλλά και περίεργες οργανωτικές και λειτουργικές πρακτικές της προηγούμενης οργανωτικής Επιτροπής, που αφήνουν το περιθώριο να υποθέτει βασίμως κάποιος ότι κάτι σάπιο παρατηρείται στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Η αγορά άμμου για τις ανάγκες των αγώνων, οι αυξομειούμενες προσφορές για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογισμών, το κόστος του ρουχισμού των εθελοντών, η ασφάλεια των αγώνων, η καθαριότητα των αγωνιστικών χώρων, η αγορά ή ενοικίαση κερκίδων, αποτελούν μερικά από τα κύρια και προς διαχείριση μεγέθη της διοργάνωσης που πρέπει να διεκπεραιωθούν με πλήρη διαφάνεια και υπό το άπλετο ενημερωτικό φως της κοινής γνώμης.

Ως επικεφαλής της «Νέας Πάτρα;» εξακολουθώ να επιμένω ότι οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μία ευκαιρία για την πόλη να προβάλει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της και ν' αντλήσει διεθνείς συνέργειες που θα εξυπηρετήσουν τις αναπτυξιακές ανάγκες της. Ωστόσο, η επιτυχία των αγώνων εξαρτάται από την άρτια διοργάνωσή τους και τη χρηστή διαχείριση του κόστους της. Η «Νέα Πάτρα», θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, θέτει στην διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής όλο το εθελοντικό δυναμικό της και αναμένει το «πράσινο φως» εκ μέρους της.
Πάντως, με δεδομένη την κατεπείγουσα μορφή που έχει λάβει το οργανωτικό και λειτουργικό σκέλος των αγώνων, δυστυχώς διατηρώ ζωηρές επιφυλάξεις για την έκβαση του εγχειρήματος.

Απομένουν λιγότερες από 40 μέρες από την έναρξη των αγώνων και ειλικρινά απεύχομαι κάθε ταύτισή τους με την «Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» του 2006».

Υποστήριξη: SilkTech