Καπογιάννη: «Δεν νοείται να μην τιμωρείται η κακοποίηση στις γυναίκες το 2024»

Δευτέρα, Απρίλιος 8, 2024 - 10:22πμ
Η προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, τοποθετήθηκε για το θέμα των γυναικοκτονιών

Για το θέμα των γυναικοκτονιών τοποθετήθηκε η προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη, που τόνισε ηχηρά ότι δεν νοείται να υπάρχει κακοποίηση των γυναικών εν έτη 2024 και μάλιστα χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των θυτών.
"Γίνονται διάφορα στην κοινωνική μας ζωή και δεν μπορώ να μην τοποθετηθώ.
Δεν νοείται το 2024 η κακοποίηση που γίνεται στις γυναίκες και δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Θέλω να πω στις γυναίκες να βγούμε μπροστά και να μιλάμε όλες για αυτό το θέμα παντού και πάντα.
Πρέπει να πάψουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν νοείται η κατάσταση που επικρατεί γύρω μας και οφείλουμε και οι γυναίκες που είμαστε στον αθλητισμό και έχουμε δημόσιο λόγο να εκφραστούμε και να πάρουμε θέση για όσα γίνονται", εξήγησε η Ελένη Καπογιάννη, ενώ στο επίμαχο θέμα των γυναικοκτονιών στάθηκε και η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ των πράσινων, Αθηνά Παπαφωτίου:
"Ως κομμάτι της κοινωνίας είμαστε σοκαρισμένες με μια ακόμα γυναικοκτονία που συνέβη.
Είναι πολύ εύκολο ο καθένας και η καθεμιά μας να παρασύρεται στο μικρόκοσμό του ακόμα και αν αυτός είναι η διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος. Οφείλουμε ,όμως, όλες και όλοι όσες έχουμε βήμα να το χρησιμοποιήσουμε και να καταδικάσουμε ότι μειώνει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και να διεκδικούμε λύσεις.
Στον αθλητισμό έχουμε μάθει να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλον και η μία στην άλλη και καλώ όλο τον κόσμο του αθλητισμού άνδρες και γυναίκες να δείξουμε πως αυτό μπορεί να γίνει στάση ζωής".

Υποστήριξη: SilkTech