Ημερίδα από το ΝΟΠ: Η σημασία του προ-αθλητικού έλεγχου σε έναν αθλούμενο νέο

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 28, 2022 - 7:00μμ
Απευθύνεται σε γυμναστές, προπονητές, αθλητικούς παράγοντες και αθλητές, για μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τον προαθλητικό έλεγχο

Ενημερωτική ημερίδα ετοιμάζει ο ΝΟΠ με θέμα: "Η σημασία του προ-αθλητικού έλεγχου σε έναν αθλούμενο νέο" για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00-20:00 στην Αγορά Αργύρη.  Απευθύνεται σε γυμναστές, προπονητές, αθλητικούς παράγοντες και αθλητές, για μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τον προαθλητικό έλεγχο.

Η ενημέρωση αρχικά του αθλητικού κόσμου και στη συνέχεια του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα ασφάλειας των αθλούμενων νέων, αλλά και ενηλίκων, αποτελεί υποχρέωση της ιατρικής κοινότητας.
Σε ένα ιατρικό περιβάλλον που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, θέματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος των αθλητών, οι αθλητικές κακώσεις, η αναπνευστική λειτουργία, η διατροφή, αλλά και οι οδηγίες για άσκηση σε νέους και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλυθούν με απλό και προσιτό τρόπο στην κοινωνία.
Σε μια πρώτη προσπάθεια, το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απευθύνεται σε γυμναστές, προπονητές, αθλητικούς παράγοντες και αθλητές, για μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με τον προαθλητικό έλεγχο.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, είναι μακροπρόθεσμα να καθιερωθεί ένα πρόγραμμα ελέγχου των αθλούμενων συμπολιτών μας όλων των ηλικιών (ερασιτεχνών και επαγγελματιών), στην νοτιοδυτική Ελλάδα, ώστε όλοι να μπορούμε να απολαύσουμε με ασφάλεια τα οφέλη του αθλητισμού.
00 ΥΤΙΚΗΣΕΛΛΑΔΑΣ ΠΛeΔe ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Παιδοορθοπεδικός ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ"
00. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΑΣΙΑ του προαθλητικού ελέγχου στον αθλούμενο νέο Με εκτίμηση Περικλής Νταβλούρος ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ- ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ιωάννης Γιαννακόπουλος ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ -ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΓΝΠ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΓΝΠ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Σωτήριος Φούζας ΑΝΑΠΛ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΙΔΟΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠÎΝΠ ΔΟΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ"
Υποστήριξη: SilkTech