Η πιο ήσυχη χειμερινή μεταγραφική περίοδος της δεκαετίας στην Premier League

Κυριακή, Φεβρουάριος 4, 2024 - 4:00μμ
Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε

Στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου.

Στην Premier League οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μία ακόμα ημέρα, στην οποία ήταν δραστήριες, κυρίως επιλέγοντας να δανειστούν ποδοσφαιριστές.
Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας αγόρασαν 18 παίκτες και ο αριθμός αυτός αποτελεί το ρεκόρ λιγότερων κινήσεων της δεκαετίας. Αν μάλιστα συγκριθεί με τις 62 ολοκληρωμένες μεταγραφές τον Ιανουάριο του 2023 ο φετινός αριθμός φαντάζει ελάχιστος. Παράλληλα ο μέσος όρος μεταγραφών του χειμώνα στην Premier αγγίζει το 40, ενώ μόνο το 2021 σημειώθηκαν λιγότερες από 25 κινήσεις.

 Η πιο ήσυχη μεταγραφική περίοδος της τελευταίας δεκαετίας

Οι αιτίες της κατάστασης είναι κυρίως οικονομικές, αφού οι μεγάλες ομάδες του Νησιού βρίσκονται αντιμέτωπες με τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας του πρωταθλήματος και απειλούνται με αυστηρότατες ποινές. Επιπλέον, οι επενδύσεις των ομάδων της Αραβίας περιορίστηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να διατηρούν τον κορμό τους και να μην αναζητούν άμεσους αντικαταστάτες.

Η πιο δραστήρια ομάδα ήταν η Άστον Βίλα που προχώρησε σε τέσσερεις αγορές ποδοσφαιριστών, αποκτώντας τους Μόργκαν Ρότζερς, Κόστα Νεντελίκοβιτς, Τζο Γκάουτσι και Λίνο Σόουσα. Η μεγαλύτερη συνολική οικονομική επένδυση έγινε από την Κρίσταλ Πάλας, όπου έβγαλε από τα ταμεία της 29 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των Άνταμ Γουόρτον και Ντάνιελ Μουνιός.

Οι κινήσεις των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, αφού οι μοναδικές κινήσεις τους ήταν η απόκτηση του Κλαούντιο Ετσεβέρι από την Μάντσεστερ Σίτι και αυτή του Ραντού Ντραγκούσιν από την Τότεναμ.

πηγη

Υποστήριξη: SilkTech