Η Πατρινή πρωταθλήτρια Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη πήρε υποτροφία για την Αμερική

Τετάρτη, Ιανουάριος 16, 2019 - 8:27μμ

Ετοιμάζεται για την Αμερική η πατρινή πρωταθλήτρια στο τένις, Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη. Η 17χρονη πρωταθλήτρια κατακτήσει τον τίτλο στην κατηγορία junior under 18 και έτσι κέρδισε υποτροφία για το Αμερικάνικο Κολέγιο της Tulsa της Οκλαχόμα.

Έτσι επιβραβεύοινται και ακαδημαϊκά οι προσπάθειές της στο τένις, όλα αυτά τα χρόνια.

Έχοντας αγωνιστεί σε δεκάδες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, η Πατρινή αθλήτρια έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις της και θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό τένις, έχοντας πάρει σημαντικές διακρίσεις και πρώτες θέσεις σε τουρνουά της ηλικιακής της κατηγορίας, αλλά και σε διεθνή ITF.

Ο ΟΠΑΠ το καλοκαίρι του 2018 την είχε επιλέξει ως ένα από τα ανερχόμενα πρόσωπα του αθλητισμού που στηρίζει την προσπάθειά τους, αναλαμβάνοντας τη χορηγία της.

Ξεκινώντας την πορεία της από το σωματείο "In Out Court Tennis Academy", στην Πάτρα, πλέον με την υποτροφία που κέρδισε από το Πανεπιστήμιο της Tulsa, της ανοίγονται νέοι δρόμοι για τις ακαδημαϊκές της σπουδές, αλλά και για την καριέρα της στο τένις, αφού είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της πορεία της στο διεθνές επαγγελματικό τένις.

Η είδηση δημοσιεύτηκε και στην σελίδα του ΟΠΑΠ στο facebook αναφέροντας τα εξής: "Η Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη αναχωρεί για ΗΠΑ, όχι για αγώνα αυτή τη φορά, αλλά για το πανεπιστήμιο της Tulsa στην πολιτεία της Oklahoma, το οποίο της προσφέρει πλήρη υποτροφία! Γαβριέλλα, σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή αρχή - συνέχισε με το ίδιο πάθος την προσπάθεια σου".

Διακρίσεις

• International Tennis Federation Damour Country Club, Λίβανος, Μάιος 2018, Πρωταθλήτρια στο μονό
• International Tennis Federation Ioannides Academy Junior Tournament 2018, Λεμεσός, Αύγουστος 2018, Πρωταθλήτρια στα μονά και 2η θέση στα διπλά
• Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U18, Χαλκίδα , Ιούλιος 2018, Πρωταθλήτρια σε μονό & διπλό
• 7η θέση με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα European Summer Cups (G16), Αύγουστος 2017
• 1η στο Greek Masters Championship, 2013, 2016

Το προφίλ της στον ΟΠΑΠ

Ονομάζομαι Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη. Γεννήθηκα την 1η Αυγούστου του 2001 στην Πάτρα, στην οποία και κατοικώ ακόμη. Αν και μεγαλωμένη σε μία επαρχιακή πόλη που οι ρυθμοί δεν είναι γρήγοροι και οι ευκαιρίες λιγοστές, ήρθα από μικρή ηλικία σε επαφή με το άθλημα μου, το τένις, και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον προπονητή μου, έναν άνθρωπο που εκτός από τον προφανή προπονητικό του ρόλο, βρίσκεται πάντα δίπλα μου για να με συμβουλεύει, να μου συμπαραστέκεται και να με καθοδηγεί εντός και εκτός γηπέδων. Ήμουν μόλις λίγων ετών τότε, όταν η ζωή μου συνδέθηκε άρρηκτα με μία ρακέτα ένα μπαλάκι και πολλά όνειρα. Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου θα φανταζόμασταν πως ένα άθλημα θα αποκτούσε σιγά σιγά όλο και μεγαλύτερη σημασία στη ζωή μας. Οι πρώτες μου επιτυχίες, που η αλήθεια είναι ότι ήρθαν σχετικά γρήγορα, όπως η συμμετοχή μου στην εθνική ομάδα, η κατάκτηση πανελληνίων πρωταθλημάτων και masters και οι διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά, μου έδωσαν την ευκαιρία να γευτώ τη γλυκιά αίσθηση της νίκης. Παράλληλα, όμως, επιτυχίες στον ακαδημαϊκό χώρο, όπως η εισαγωγή μου στο Πρότυπο Πειραματικό σχολείο καθώς και διαδοχικές αριστείες, μου έδωσαν και συνεχίζουν να μου δίνουν τροφή, ώστε να συνεχίσω να κάνω το άθλημα που αγαπώ με εντατικούς ρυθμούς, παράλληλα με το διάβασμα. Τόσο οι επιτυχίες όσο και οι ήττες μου, μου δίνουν δύναμη για να συνεχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα που τόσο αγαπώ. Σαφώς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την διαρκή προσπάθεια των γονιών μου, που στέκονται πάντα δίπλα μου, προσφέροντας μου την ανιδιοτελή τους αγάπη. Η στήριξη τους έχει υπάρξει το ισχυρότερο κίνητρο ώστε μέσω του καθημερινού μου αγώνα να γεννιούνται νέοι στόχοι, οι οποίοι μέλλουν να πραγματοποιηθούν είτε σύντομα είτε με το πέρασμα του χρόνου.

 

«Προσπάθεια σημαίνει πείσμα και θέληση. Προσπάθεια σημαίνει αγωνίζομαι.»

Υποστήριξη: SilkTech