Η Πάτρα γνωρίζει την τοξοβολία και ετοιμάζεται ως καλή οικοδέσποινα

Τρίτη, Ιούνιος 12, 2018 - 2:21μμ

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην τοξοβολία θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Η πόλη έχει πάρει άριστα στις διοργανώσεις της και φιλοδοξεί να πιστωθεί ένα ακόμα!

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τοξοβολίας αναμένεται να φέρει πάλι στην Πάτρα χιλιάδες αθλητές και συνοδούς και αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της χρονιάς στο άθλημα.

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Η Τοξοβολία είναι η δεξιότητα / πρακτική της χρήσης ενός τόξου για την εκτόξευση βελών. Ιστορικά η τοξοβολία εμφανίζεται στην ύστερη Παλαιολιθική εποχή.

Η Τοξοβολία είναι παράλληλα ένα ολυμπιακό άθλημα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Για παράδειγμα, στους ολυμπιακούς αγώνες η επίσημη απόσταση είναι τα εβδομήντα μέτρα.

Οι επίσημες αποστάσεις για την κατηγορία γυναικών είναι 70m - 60m - 50m - 30m. Για την κατηγορία αντρών είναι 90m - 70m - 50m - 30m. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο, κόκκινο, μπλε, μαύρο, άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών.

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική