Η νεαρή πυγμάχος που ράβει την βασίλισσα του Καρναβαλιού

Τετάρτη, Φεβρουάριος 26, 2020 - 11:59μμ

Ακόμη πιο εντυπωσιακό θα είναι φέτος το άνθινο άρμα που θα κάνει την εμφάνισή του στην παρέλαση της τελευταίας Κυριακής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το άρμα, που είναι εμπνευσμένο από την κινέζικη παράδοση έχει σχήμα ψαριού, θα κοσμείται από 60 χιλιάδες γαρίφαλα και φέρει την υπογραφή του Νίκου Λιβάνη.

Φέτος όμως, οι υπεύθυνοι του Καρναβαλικού Οργανισμού έχουν και μία έκπληξη για την κοπέλα που θα καθίσει στο θρόνο του άνθινου άρματος.

Στην παρέλαση του 2019, στο άνθινο άρμα ανέβηκε η βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού του 2018, Όλγα Κατσάρα, ωστόσο φέτος η γυναίκα που επελέγη είναι μια καθημερινήμη, εργαζόμενη, μητέρα τριών κοριτσιών.

Όπως είπε στο thebest.gr, η πρόεδρος της Κοινωφελούς για το Καρναβάλι Ήρα Κουρή η συγκεκριμένη επιλογή συμβολίζει πως η γυναίκα ανθίζει σε όλες τις ηλικίες και πως η γυναίκα εργαζόμενη που μεγαλώνει τα παιδιά της, είναι αυτή που δίνει στην κοινωνία την Άνοιξη.

Όσο για το ποιά είναι η γυναίκα αυτή, στον καρναβαλικό οργανισμό το κρατούν για έκπληξη.

Φυσικά, η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2020 Μαρία Κυριακοπούλου, θα παρελάσει στο δικό της άρμα.

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ με το άνθινο άρμα. Το κοστούμι της «βασίλισσας» του άνθινου άρματος, δημιουργείται από τη νεαρή ταλαντούχο Πατρινή σχεδιάστρια (και πρωταθλήτρια πυγμαχίας με τη φανέλα της Παναχαϊκής) Χρυσούλα Πλέα. Όπως ανέφερε η κυρία Κουρή στο thebest.gr, η Χρυσούλα Πλέα, σχεδιάζει και ράβει το κοστούμι δωρεάν, ενώ τα υλικά και τα υφάσματα για την κατασκευή του έχουν αγοραστεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση για το Καρναβάλι.  

Η νεαρή ταλαντούχος Πατρινή σχεδιάστρια (και πρωταθλήτρια πυγμαχίας με τη φανέλα της Παναχαϊκής) Χρυσούλα Πλέα

Η νεαρή ταλαντούχος Πατρινή σχεδιάστρια (και πρωταθλήτρια πυγμαχίας με τη φανέλα της Παναχαϊκής) Χρυσούλα Πλέα

Η ιστορία

Το άνθινο άρμα επέστρεψε στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού πέρσι, όπου ο  Νίκος Λιβάνης δημιούργησε ένα άρμα για τον ερχομό της Άνοιξης, το οποίο κέρδισε το θαυμασμό και το χειροκρότημα του κοινού.

Η τελευταία φορά που είχε δημιουργηθεί από τον Δήμο άνθινο άρμα για το Πατρινό Καρναβάλι ήταν το 2010, ενώ η χρονιά, που δημιουργήθηκε το πρώτο μεταπολεμικό άνθινο άρμα, ήταν το 1952. Ήταν μια κατασκευή του ανθοκόμου Νικολάου Μαρούδα, που παρίστανε μια παγόδα. Στο κέντρο της μια γκέισα γοήτευε φίδι παίζοντας μαντολίνο.

Για την ιστορία και την παράδοση των άνθινων αρμάτων στο Πατρινό Καρναβάλι, είχε μιλήσει το 2013 στο thebest.gr και στον Τάκη Μαρτάτο, ο Νίκος Μαρούδας εγγονός του ανθοκόμου που για δεκαετίες είχε συνδέσει το όνομα του με τα άνθινα άρματα του καρναβαλιού.

Υποστήριξη: SilkTech