Η λαμπρή εκδήλωση του ΝΟΠ

Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019 - 7:03μμ

Μμε την παρουσία των ξεχωριστών καλεσμένων και επιλεκτικών φίλων και μελών του ΝΟΠ, έγινε στην Αγορά Αργύρη, η επίσημη έναρξη των φθινοπωρινών εκδηλώσεων με τίτλο «Πάτρα και Θάλασσα 2019» στα πλαίσια του επετειακού έτος των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΝΟΠ.

Η βραδιά καλύφθηκε από τις ομιλίες ειδικών και ερευνητών που παρουσίασαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για την σχέση της Πάτρας με το λιμάνι της.

Με τον εξαίσιο συντονισμό της δημοσιογράφου Κρίστης Κουνινιώτη, η βραδιά άνοιξε και κύλησε χωρίς διακοπή με αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από το προβλεφθέν. Πιο συγκεκριμένα μετά τον πρόλογο από τον αντιπρόεδρο του ΝΟΠ καθ. Κωνσταντίνο Δάσιο και τον Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου Αντιπλοίαρχου κ. Τριαντόπουλου Παναγιώτη, εκ μέρους των συνδιοργανωτών του Πολεμικού Ναυτικού, έγιναν κατά σειρά οι έξης παρουσιάσεις:

• «Το λιμάνι της Πάτρας από την αρχαιότητα έως τον 18ο αιώνα» από την Δρ. Ευαγγελία Τσιμπρή, Νευρολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ Νευρολογικής Κλινικής Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

• «Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Λιμένα Πατρών» από τον Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
• «Πάτρα, το κέντρο μιας ιστορικά σημαντικής ναυτικής περιοχής» από τον Αριστείδης Καθρέπτας, Αρχιπλοίαχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., Γενικός Γραμματέας Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας

• «Σημαντικά ναυάγια του 2ου αιώνα στον Πατραϊκό Κόλπο», από τον Γεώργιος Καρέλας, Οικονομολόγος, αυτοδύτης μεγάλων βαθών.

Οι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις μετά από την παράκληση πολλών ακροατών θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να ανακοινωθούν σύντομα από τον ΝΟΠ.

Παράλληλα, η έκθεση των μοναδικών φωτογραφικών ντοκουμέντων και καλαίσθητων έργων τέχνης με θέμα την πόλη το λιμάνι της και την θάλασσα, στην Αγορά Αργύρη θα είναι ανοικτή στο κοινό της Πάτρας έως την Τετάρτη 18/9/2019
Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την υποστήριξη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), του Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών (ΙΟΠ), του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου «Ιάσων» και του Ομίλου Παράκτιων Αλιέων και Θαλάσσιων Αθλημάτων (ΟΠΑΘΑ).

Χορηγοί των εκδηλώσεων «Πάτρα και Θάλασσα» είναι:
• ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΟΛΠΑ,
• η εταιρεία Superfast Ferries,
• το γραφείο ταξιδιών Fastravel by Keramidas και
• το Θεατράκι cafe.

Ο ΝΟΠ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές και τους συμμετάσχοντες στις εκδηλώσεις.

Υποστήριξη: SilkTech