Η 14χρονη Μαριάννα και ο τερματισμός στο μαραθώνιο που συγκλόνισε το πανελλήνιο- ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, Νοέμβριος 13, 2018 - 11:34πμ

Η 14χρονη Μαριάννα Αυγουστάκη ήταν ένα από τα τουλάχιστον έξι άτομα με ειδικές ανάγκες που συμμετείχαν στο 36ο Μαραθώνιο Αθήνας. Μια πεταλούδα, μια κουκουβάγια αλλά και μια συγγραφική πένα ήταν καρφιτσωμένα μαζί με το νούμερο συμμετοχής της στη μπλούζα της.

Η Μαριάννα ήταν μαθήτρια δημοτικού όταν βραβεύτηκε στην κατηγορία του παιδικού λογοτεχνικού παραμυθιού για το κείμενό της με θέμα “Το σχολείο των ονείρων μας”.

Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής εκπληρώθηκε ένα άλλο όνειρό της. Να τρέξει στο Μαραθώνιο, όπως είχε εκφράσει την επιθυμία της πριν από λίγα χρόνια βλέποντας τον αδελφό της και τα ξαδέλφια της να τρέχουν.

Ο τερματισμός της στο Καλλιμάρμαρο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Οι συγγενείς της που έτρεξαν μαζί της σπρώχνοντας το αναπηρικό της καρότσι σε όλη τη διάρκεια των 42 χιλιομέτρων από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα, μόλις μπήκαν στο στάδιο την σήκωσαν για να περπατήσει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού….

Ο φετινός Μαραθώνιος δεν ήταν ο πρώτος “αγώνας” που έδωσε η Μαριάννα. Μάχεται από την πρώτη στιγμή που άνοιξε, πρόωρα, τα ματια της, αφού δεν είχε κλείσει ούτε έξι μήνες στην κοιλιά της μητέρας της.

Η Μαριάννα είναι μια πραγματική αγωνίστρια αφού επιβίωσε παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις και την παραμονή της επί μήνες στη θερμοκοιτίδα Όμως δεν είχε προλάβει να αναπτυχθεί κι έτσι διαγνώστηκε με μεικτή σπαστική τετραπληγία και αναπηρία 90%. Για όλη της τη ζωή θα πρέπει να κάνει φυσικοθεραπείες και να διαβάζει. Πέρυσι τελείωσε την Α΄ Γυμνασίου με 18,4!

Υποστήριξη: SilkTech