Χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ για τον Αντρέα Ζαχαράκη του Α.Ο.Π. Ερμής

Πέμπτη, Οκτώβριος 8, 2020 - 9:02πμ

Ο πρώτος διεθνής αγώνας τοξοβολίας στην εποχή του κορωνοϊού διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το τριήμερο 2-4 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Προπονητήριο «Ευαγγελία Α. Ψάρρα» και ήταν ο αγώνας διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταρρίφθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ, ενώ υπήρχαν και επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκει στον Γιώργο Σγούρο της Τετραπτερυλλίδας στο Ολυμπιακό Τόξο με 657 έχοντας 24 δεκάρια και 10 κεντρικά, καταρρίπτοντας μετά από 8 χρόνια το ρεκόρ του Παπαβασιλείου με 653.

Με το χρυσό μετάλλιο, γύρισε ο αθλητής του Α.Ο.Πατρών Ερμής, Ζαχαράκης Ανδρέας από τον διακρατικό αγώνα εθνικών ομάδων Ελλάδας Κύπρου που έγινε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή 4/10/2020.

Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, με επιδόσεις παγκόσμιου επιπέδου, Ζαχαράκης Ανδρέας από τον ΑΟ Πατρών Ερμής και ο Αερικός Χρήστος από τον Προμηθέα, ήρθαν αντιμέτωποι στον τελικό του σύνθετου τόξου ανδρών και έδειξαν την εκπληκτική φόρμα στην οποία βρίσκονται, αλλά και την σοβαρή προετοιμασία των σωματείων τους.

Στον καθηλωτικό αυτό τελικό ισοφάρισαν με 146 -146 και η μάχη κρίθηκε σε shootoff στο ένα βέλος δηλαδή ή "ξαφνικός θάνατος” όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, όπου ο Αερικός έριξε 10, με τον  Ζαχαράκη να απαντά ρίχνοντας το βέλος του στο απόλυτο κέντρο Χ κερδίζοντας εντυπωσιακά το χρυσό μετάλλιο!  Εκπληκτική ήταν συνολικά η εμφάνιση της εθνικής ομάδας όπου Αερικός (707) Ζαχαράκης(700) και Κουμερτάς (678) κατέρριψαν και το πανελλήνιο ρεκόρ στο ομαδικό σύνθετου τόξου με 2085 βαθμούς, από το 2015. 

Πολύ κοντά στην κατάρριψη ενός ακόμα πανελληνίου ρεκόρ στους ολυμπιακούς γύρους βρέθηκε ο Ζαχαράκης ανεβάζοντας το ατομική του επίδοση στα 148 στα 150, με 149 να είναι το πανελλήνιο που διατηρεί ακόμα ο Αερικός. Την απονομή του Ζαχαράκη έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ .Πέτρος Συναδινός δίνοντας του τα συγχαρητήρια για την επιτυχία του.

Το δεύτερο μεγάλο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ομάδα στο ομαδικό του Σύνθετου Τόξου Ανδρών, που αποτελούν την κορυφαία τριάδα που διέθετε ποτέ το ελληνικό compound.

Χρήστος Αερικός, Ανδρέας Ζαχαράκης και Σταύρος Κουμερτάς επιβεβαίωσαν την καταπληκτική αγωνιστική περίοδο που διανύουν και με συνολική επίδοση 2085 κατέρριψαν το 2083 που η Εθνική κρατούσε από το 2015.

Οι ατομικές επιδόσεις ήταν Αερικός 707 (354, 353, 34Χ), Ζαχαράκης 700 (352, 348, 22Χ) και Κουμερτάς 678 (335, 343, 16Χ) και ειδικά οι δύο πρώτες είναι παγκοσμίου επιπέδου.

Οι επιτυχίες αυτές έρχονται σε μία δύσκολη εποχή για τον παγκόσμιο αθλητισμό λόγω της πανδημίας και αποδεικνύουν τη δουλειά σε βάθος που γίνεται στην ελληνική τοξοβολία, η οποία βρήκε λύσεις την εποχή του κορωνοϊού και συνέχισε τις προπονήσεις, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τον αγώνα με την Κύπρο παρακολούθησαν ο Πατρινός Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός και ο Συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιωρής.

 

Υποστήριξη: SilkTech